Jalema neemt Duitse mappenfabrikant over


Nieuwe kansen met nieuwe producten

REUVER, 20100520 -- Jalema, de in Reuver (L) gevestigde producent van mappen en archiefsystemen, heeft eind april de Duitse mappenfabrikant Avanti GmbH uit Berlijn overgenomen. De slijtvaste kunststof (polypropyleen) mappen waarmee Avanti de Duitse kantoorvakhandel en een aantal eindgebruikers belevert, vormen een functionele aanvulling op het bestaande programma van Jalema.

"We willen vooruit en nieuwe producten ontwikkelen voor de archiveringsmarkt," verklaart algemeen directeur Joan Westendorff van Jalema. "Met de overname van Avanti hebben we niet alleen een succesvol polypropyleen mappenprogramma verworven, het is tegelijkertijd een mooie kans om onze aanwezigheid op de Duitse markt verder uit te bouwen. Dat doen we via het bestaande palet Avanti-producten, aangevuld met onze eigen mappen en andere kantoorartikelen. Daarnaast komen we in het bezit van een aantal patenten, zoals de stripbinder."

Het machinepark van Jalema in Reuver wordt uitgebreid met een machine die de polypropyleen mappen stanst en bedrukt. De kunststof mappen zullen in de toekomst dus in eigen huis worden geproduceerd. In Nederland worden ze onder de merknaam Avanti verkocht via de divisie Office Supplies. Speciale aanmaak (o.a. bedrukte mappen) zullen via de divisie Filing Systems verkocht worden. Het moderne ontwerp en de duurzame kwaliteit van de Avanti-mappen sluiten goed aan bij de smaak en behoefte van de Nederlandse markt. Maar ook in de export voorzien we mooie omzetten voor deze producten.

Over Jalema
Jalema B.V., opgericht in 1947 en gevestigd te Reuver (L), is toonaangevend in Europa op het gebied van fysiek informatiemanagement. Tijd- en ruimtewinst bij het opbergen en terugvinden van informatie is de belofte die ten grondslag ligt aan de bedrijfsactiviteiten. Jalema ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve archiefproducten, -diensten en -systemen die voldoen aan de eisen die de overheid stelt aan duurzaam inkopen.

Jalema is onderverdeeld in drie gespecialiseerde divisies:
* Filing Systems (fysieke archief-, opberg- en informatiesystemen);
* Jalema Archiefspecialist (extern archiefbeheer);
* Office Supplies (verkoop kantoorbenodigdheden aan retail).

Voor uitgebreide informatie over bedrijf en productportfolio zie www.jalema.com.





Ingezonden persbericht