Snakeware zet met brede klantenkring in op energiezuinig


Innovatieve technologie maakt Snakeware sites energiezuinig

SNEEK, 20100520 -- Met het uitkomen van de Gids CMS, Search en Analytics 2010-2011 werd maar weer eens onderstreept dat Snakeware met haar software voor websites, Snakeware CMS Enterprise, tot de top van meest gebruikte content management systemen in Nederland behoort. Met gebruikers als Batavus, Royal FrieslandCampina Frico, Vripack, Geerlofs Koeltechniek en bijvoorbeeld HZPC krijgt de gebruiksvriendelijke software van Snakeware ook steeds meer een internationaal tintje. Want voor deze klanten heeft het Sneeker internetbureau sites in talen als Arabisch, Bulgaars, Chinees, Frans, Japans, Russisch en niet in de laatste plaats het Fries gerealiseerd.

Snakeware maakt het de lokale medewerkers van haar klanten in bijvoorbeeld Bulgarije, China, Rusland of Kenia extra makkelijk door haar software standaard, naast Nederlands, in het Engels aan te bieden en tegen een geringe meerprijs zelfs in een taal naar keuze. Dit maakt het softwarepakket van Snakeware breed toepasbaar.

Brede klantenkring levert mix aan innovativiteit op het web

Naast internationale klanten bedient Snakeware een grote klantenkring in Nederland waarbij de grote groep ziekenhuizen en andere zorggerelateerde instellingen naast de vele retail, toerisme en profit bedrijven een prachtige mix aan innovativiteit op het web oplevert. Zo heeft Snakeware momenteel veel projecten in uitvoer bij bestaande klanten als Zuwe Zorg, Twents Carmel College en het Antonius Ziekenhuis. Een prachtig voorbeeld van de jarenlange relatie die Snakeware graag met haar klanten aangaat is de stichting Vakgarage die voor de derde keer op rij haar landelijke website door Snakeware laat ontwikkelen. Stichintg Vakgarage is daarin niet uniek. Veel organisaties laten hun 2de of 3de website op rij door het Sneeker internetbureau realiseren, dat in ruim 15 jaar steeds meer de toon zet. Zo gaat men bij Snakeware nu voor compacte code en optimalisaties om ruimte, laadtijd en energie te besparen.


Innovatieve technologie maakt Snakeware sites energiezuinig

Snakeware is in de trend van duurzaam ondernemen aan de slag gegaan om het energieverbruik van websites tot het minimale te beperken. Door de code van Snakeware CMS Enterprise op te schonen, te optimaliseren en vervolgens ook nog eens compacter te maken, hebben de websites van Snakeware naast een razendsnelle laadtijd ook als voordeel dat de data is verkleind wat vervolgens resulteert in verbruik van minder energie om de site te versturen en te openen. Men kan het bekijken als schrijven op papier, als je groot schrijft heb je meer ruimte nodig dan wanneer je compact schrijft. "Wij omarmen compacte code omdat dit twee doelen dient, namelijk sneller laden en minder energie verbruik", zegt Ate van der Meer, directeur van Snakeware.


Compactere codes

De engineers van Snakeware, opgegroeid met Commodore 64 of ZX Spectrum, zijn als geen ander bekend met het halen van maximaal rendement met beperkte ruimte. "We gaan deze opschoning, optimaliseer en compressie methode nog verder uitbouwen, zodat de websites nog energiezuiniger worden", zegt Johan Nieuwenhuis, Technical Director van Snakeware".

Groene Hosting

Snakeware wil een zinvolle bijdrage leveren aan het creëren van een duurzaam en milieuvriendelijk internet. Daarom heeft Snakeware ervoor gekozen om haar sites te hosten bij groene hosting providers. Groene hosting providers compenseren de uitstoot van de webservers door boomaanplant en/of een investering in windenergie, zodat de websites CO2 neutraal worden.

Nieuwe ontwikkelingen

Ook op het gebied van nieuwe ontwikkelingen staat Snakeware niet stil. Zo wordt er momenteel gewerkt aan Microsoft Silverlight, HTML 5 en Iphone/Ipad apps. Om deze ontwikkelingen goed mogelijk te maken, verder uit te breiden en te voorzien van frisse en vernieuwende inzichten heeft Snakeware bijvoorbeeld interessante stage- en afstudeeropdrachten voor studenten die hun ambities binnen een hecht team waar willen maken. In juni zal Snakeware meer bekent maken rond nieuwe producten en toepassingen met betrekking tot haar software en hierop te baseren websites, intranetsites of specifieke online apps.

Snakeware





Ingezonden persbericht