Ingezonden persbericht



- 1e PERSBERICHT -

Het geweten onder de loep genomen

Rosa Ensemble & Jan Jaap van der Wal - De Kellner en de Levenden

In mei 2010 gaat op het Festival a/d Werf in Utrecht de nieuwe voorstelling De Kellner en de Levenden (sic) van het Rosa Ensemble en Jan Jaap van der Wal in première. De Kellner en de Levenden is een multimedia muziektheatervoorstelling geregisseerd door Saskia Boddeke, vrij naar het bekende boek van Simon Vestdijk. Na de première zal de voorstelling in augustus 2010 te zien zijn op het Lowlands Festival en in september/oktober 2010 in een tournee door het hele land.

Zes reizigers zijn samengebracht in een wachtkamer. Hun leven wordt onder de loep genomen; de tijd verstrijkt. De Kellner en de Levenden combineert het avontuurlijke muziektheater van het Rosa Ensemble met het cabarettalent van Jan Jaap van der Wal. De voorstelling is een reis, een zoektocht door het geweten, waarin muziek, spel, tekst en video gezamenlijk het verhaal vertellen. Een verhaal over gewetensvragen en het nemen van verantwoordelijkheid.

Na de geslaagde multimedia surround performance Anticantate (2009) gaat het Rosa Ensemble met deze voorstelling door op de ingeslagen weg, maar met de samenwerking met Jan Jaap van der Wal wordt ook iets nieuws geprobeerd: het gebruik van humor. Van der Wal is de verteller, de 'Kellner,' maar hij blijft ook zichzelf en improviseert en communiceert met het publiek. Samen met de krachtige muziek van het Rosa Ensemble en intensief gebruik van video ontvouwt de voorstelling zich. Spel: Laurens de Boer, Daniel Cross, Peter Jessen, Jeroen Kimman, Stephanie Pan en Jan Jaap van der Wal | Concept: Daniel Cross en Saskia Boddeke | Regie: Saskia Boddeke Compositie: Daniel Cross en Jeroen Kimman | Tekst: Annemarie Slotboom, Jan Jaap van der Wal en Peter Greenaway | Video/decor: Saskia Boddeke | Decor: Annette Mosk | Kostuums: Marrit van der Burgt | Montage: Irma de Vries Rosa Ensemble & Jan Jaap van der Wal - De Kellner en de Levenden:
- 20 - 25 mei 2010: Festival a/d Werf, Utrecht
- Augustus 2010: Lowlands Festival, Biddinghuizen
- September/oktober 2010: Tournee

www.rosaensemble.nl