Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Koenders en Schnabel prominente gasten op filantropie-congres "Civil Society 2010"

Amstelveen, 13 april 2010 - Oud-minister Bert Koenders, SCP-directeur Paul Schnabel en de Indiase maatschappelijk ondernemer Jeroo Billimoria (Aflatoun) behoren tot de prominente gasten op het Civil Society Congres 2010 op 20 mei a.s. in Spant! in Bussum. Dit jaarlijkse congres is gericht op bestuurders en toezichthouders van organisaties in de Nederlandse filantropiesector, die een jaarlijkse omzet van ruim 4 miljard euro kent en meer dan 1,5 miljoen vrijwilligers vertegenwoordigt.

'Filantropie 2.0'

De bestuurders van goede doelen, vermogensfondsen en fondsenwervende instellingen zoals ziekenhuizen, universiteiten en musea congresseren tijdens Civil Society 2010 onder andere over de uitdagingen die web 2.0-technologie heeft voor de sector onder het motto "Op weg naar filantropie 2.0".

'Alpe D'HuZes'

Steeds meer actieve burgers, vaak buiten de gevestigde charitatieve organisaties om, maken gebruik van internet en van web 2.0 voor het verkrijgen van draagvlak en verwerven van fondsen. Als sprekend bijvoorbeeld geldt de actie "Alpe D'HuZes" dat miljoenen voor de kankerbestrijding opbrengt.

Jongeren nodig

Tijdens het congres, onder dagvoorzitterschap van oud-staatssecretaris Steven van Eijck, zal speciale aandacht worden besteed aan de nieuwe generatie bestuurders die in de komende jaren het stokje moet overnemen van het huidige bestuursestablishment, dat gedomineerd lijkt door "white male babyboomers". De nieuwe generatie potentiële bestuurders is op andere wijzen geëngageerd, met een minder traditionele loopbaan en een andere kijk op onze civil society. De bestuurstransitie zal voor de filantropiesector niet zonder uitdagingen verlopen, omdat de nieuwe generatie van twintigers en dertigers nog helemaal niet zo verbonden is met de huidige organisaties in de filantropie.

Einde bericht.