Universiteit van Amsterdam

Studentenorkest repeteert op Museumplein
UvA-orkest J.Pzn Sweelinck zet zich in voor Stichting Leukemie

Het UvA-orkest J.Pzn Sweelinck houdt op donderdag 20 mei, vanaf 19.30 uur, een openbare repetitie op het Museumplein in Amsterdam. De tachtig, jonge studenten van het orkest geven op deze manier een voorproefje van de Benefietdag die zij op 17 juni organiseren met Stichting Leukemie.

Tijdens de repetitie op het Museumplein spelen de studenten een selectie uit het programma van de Benefietdag, waaronder delen van Sophia, een compositie van de Vlaamse componist Dirk Brossé. Deze compositie is verfilmd door Lucas Van Woerkum. Tijdens het benefietconcert op 17 juni in het Concertgebouw wordt tegelijkertijd de film vertoond. De muziek en de film beelden samen het verhaal uit van een meisje dat leukemie heeft en werpt daarmee een bijzonder licht op deze ziekte. De opbrengst van het benefietconcert gaat naar het AMC, naar het leukemieonderzoek van dr. Arnon Kater en prof. dr. Rien van Oers.

Over het Sweelinckorkest
Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck werd opgericht in 1878 en is daarmee het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het bestaat uit ongeveer tachtig studenten van de Amsterdamse universiteiten en hogescholen.

Verwijzingen
www.liefs.org
www.leukemie.nl
www.sweelinckorkest.nl