Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 18-05-2010

MARK, JOCHEM EN MARGJE BELEVEN ZINDERENDE FINALE IN 'EEUWIGE ROEM'

Jochem Uytdehaage, Mark Huizinga en Margje Teeuwen strijden om de titel Eeuwige Roem. Donderdag wordt bekend wie er met deze titel vandoor gaat. Vorige week stemden ruim 1 miljoen kijkers af. ''De competitie wordt keihard gespeeld in deze gedroomde finale, de winnaar verdient absoluut Eeuwige Roem.'' aldus Toine van Peperstraten, presentator van dit programma waarin de ex-topsporters het tegen elkaar opnemen. De AVRO zendt de finale op 20 mei om 20.30 uur uit op Nederland 1.

In de zeven voorgaande afleveringen gaven de sporters alles wat ze in zich hadden. Maar voor deze spannende finale blijken de sporters toch nog een tandje harder te kunnen. Nog één keer halen ze alles en meer uit de kast voor de overwinning. Alle Olympische titels, geweldige overwinningen en eerder behaalde prijzen schuiven voor heel even naar de achtergrond. Alles draait nu om die felbegeerde titel: 'Eeuwige Roem'.

In Eeuwige Roem zijn negen voormalig topsporters op allerlei manieren getest. Doorzettingsvermogen, teamspirit, perfectionisme, stressbestendigheid, concentratie, uithoudingsvermogen en controle: elk van die eigenschappen stond centraal in één van de afleveringen.

Eeuwigeroem.avro.nl

Eeuwige Roem de Finale 20 mei om 20.30 uur, Nederland 1.