Ingezonden persbericht


persbericht expositie
Nederland volgens Sigmund

Persmuseum, 20 mei - 26 september 2010

Sigmund, de strip van Peter de Wit over de onconventionele psychiater die niet zo zachtzinnig met zijn patiënten omspringt, is alweer 16 jaar in de Volkskrant te vinden. De bekende therapeut houdt er zo zijn eigen methoden en behandelwijzen op na voor de problemen van zijn patiënten. Tussendoor worstelt hij ook zelf met allerlei dilemma's op het gebied van werk, seks en relaties. Behalve veel tekeningen omvat de expositie een speciale therapiemachine. In deze interactieve behandelkamer kunnen bezoekers plaatsnemen voor een gratis consult van dokter Sigmund!

www.persmuseum.nl/sigmund
www.nederlandvolgenssigmund.nl

Een klein deel van de expositie 'Nederland volgens Sigmund' is te zien bij de Persgroep Nederland, gevestigd in het INIT-gebouw, Jacob Bontiusplaats 9 in Amsterdam. Opening expositie en boekpresentatie van de nieuwe Burka Babes: Polderburka's

Persmuseum, donderdag 20 mei, 17.00 uur
Op 20 mei wordt de expositie 'Nederland volgens Sigmund' in het Persmuseum geopend door Pieter Broertjes, scheidend hoofdredacteur van de Volkskrant. Tevens zal hij op deze feestelijke bijeenkomst het eerste exemplaar van Polderburka's op bijzondere wijze in ontvangst mogen nemen. De Burka Babes, eveneens succesvolle creaties van Peter de Wit, geven verborgen onder hun Burka nuchter en met veel humor hun mening over religie, Nederland en de onderdrukking van de vrouw en scheppen zo hun eigen poldermodel. Polderburka's verschijnt bij Uitgeverij De Harmonie.

Voor meer informatie over de expositie en de opening: Persmuseum, 020 692 88 10, www.persmuseum.nl/sigmund

Persmuseum
Zeeburgerkade 10
1019 HA Amsterdam
info@persmuseum.nl
www.persmuseum.nl/sigmund
Openingstijden: di-vrij van 10-17 uur | zo van 12-17 uur Bereikbaarheid: bus 43 & 65 | tram 7, 10 & 14