Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 19 mei 2010
MAT HERBEN IN BNN TODAY

OUD LPF-PROMINENT REAGEERT OP FORTUYNUITZENDING BNN

Voormalig LPF-lijsttrekker Mat Herben is donderdag 20 mei te gast in BNN Today op Radio 1. In de uitzending zal Herben reageren op het programma Moordcomplot Pim Fortuyn, dat BNN op 5 mei jl. heeft uitgezonden. In dit programma rond de dood van Fortuyn is met reeds bestaande feiten een complottheorie gebouwd. BNN wilde hiermee een aantal vragen oproepen die vooralsnog onbeantwoord zijn gebleven. In dit programma zijn bij de rol van Mat Herben ook enkele vraagtekens gezet. Herben is door BNN uitgenodigd om op donderdag 20 mei om 20.00 uur in BNN Today zijn kant van het verhaal te vertellen.

BNN betreurt de uitzending op 5 mei over de moord op Pim Fortuyn, waarin vraagtekens werden geplaatst bij de rol van Mat Herben. Daarin is verzuimd de betrokkene gelegenheid tot weerwoord te geven, waardoor openstaande vragen hadden kunnen worden beantwoord. Dan zou zijn gebleken dat het defensiestandpunt van Pim Fortuyn al diverse malen in maart en april 2002 in de media was toegelicht door Herben en Fortuyn. Ook de suggesties dat Herben zich zou hebben opgedrongen bij de LPF, terwijl hij in werkelijkheid was gevraagd door de LPF, of dat hij deelnemer was aan een Bilderbergconferentie, blijken onjuist te zijn. Door de suggestieve vraagstelling zou onbedoeld het beeld kunnen ontstaan dat Herben betrokken was in een complot. BNN biedt de familie Herben hiervoor welgemeende excuses aan.

BNN Today is het actualiteitenprogramma van BNN op Radio 1. BNN Today besteedt naast nieuws en actualiteiten ook veel aandacht aan sport, media en avontuur. Het programma wordt elke werkdag uitgezonden van 20.00 tot 22.00 uur op Radio 1.

Moordcomplot Pim Fortuyn is een co-productie van BNN en TVBV.




Ingezonden persbericht