Irving Vorster showt tijdens Fashion Museum Week (FMW)


AMSTERDAM, 20100521 -- Op donderdagavond 20 mei 2010 heeft modevormgever Irving Vorster tijdens de Fashion Museum Week (FMW) zijn nieuwe collectie damescouture "Altitude" gepresenteerd. Het defilé werd op grote hoogte georganiseerd in de SKYY Bar van het WestCord Fashion Hotel te Amsterdam. Vanwege de overweldigende belangstelling werd een tweede show gehouden in de catwalkzaal van de Fashion Museum Week (FMW).

De collectie bestaat uit circa twintig kledingcreaties. Inspiratie haalt Irving uit hedendaagse architectuur, bouwwerken met ritmiek en getordeerde vormen zoals Calatrava en wolkenkrabbers in Dubai. De collectie bestaat ditmaal grotendeels uit jurken met ingenieuze kraagconstructies. Asymmetrie is ook volop aanwezig in Irving's ontwerpen. Sober kleurgebruik, antraciet met geel-accenten voeren de boventoon. Klassieke silhouetten en uitgewerkte detaillering. Avondjurken uitgevoerd in luxueuze stoffen.

In 2008 maakte Irving Vorster zijn buitenland debuut tijdens de Alternative Fashion week in Londen en showde vervolgens vorig seizoen ten tijde van de Arnhem Mode Biennale Irving als eerste ontwerper met een varende catwalkshow in samenwerking met het evenementenschip Jules Verne.

Onlangs gaf hij acte de présence met het kleden van de finalisten van Top Model of Colour in Amsterdam. De collectie wordt opgesierd met sieraden van Vincent Burger. Vincent Burger maakte ook de Fashion Museum Award. Mannequins van MODELSBV en Topmodel of Colour. Het haar werd verzorgd door Balmain hair. De visagie werd verzorgd door Roberto Dresia. SKYY Vodka serveerde een welkomstdrankje in de stijl van Sex and the City.

Fashion Museum





Ingezonden persbericht