Gemeente Almere

Container voor jongeren in Waterwijk

12-05-2010

Donderdag 20 mei wordt met een echte containerparty de nieuwe hangplek voor jongeren in Waterwijk in gebruik genomen. De container wordt geplaatst op het grasveld achter de Gietersplaats aan de Steurstraat in Waterwijk.

De jongeren in Waterwijk waren op zoek naar een eigen plek om bij elkaar te komen. Een afgedankte zeecontainer voldeed aan hun wensen en de gemeente besloot deze beschikbaar te stellen voor de jongeren. Samen met een jongerenwerker van stichting de Schoor hebben de jongeren hiervoor een convenant getekent waarin de gemeente afspraken heeft gemaakt over het gebruik van de zeecontainer. In het convenant beloven de jongeren bijvoorbeeld om geen overlast te veroorzaken en goed om te gaan met de buurtbewoners. Ook de buurtbewoners zijn betrokken bij het overleg met de jongeren. Nu de jongeren een eigen plek hebben, zijn ze vastbesloten om ook de omgeving van die plek netjes te houden. De jongeren zijn tevreden met hun nieuwe onderkomen.

Donderdag 20 mei om 18:00 uur wordt de container geplaatst onder het genot van een pizzapunt en een drankje en u wordt van harte uitgennodigd hierbij aanwezig te zijn.