Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Minderdrinken.nl wereldwijd best onderzochte webinterventie

Utrecht, 20 mei 2010. De website MinderDrinken.nl is wereldwijd de best onderzochte webinterventie voor zelfhulpprogramma's voor problematisch alcoholgebruik. Dat blijkt uit het rapport van de Effectiveness Bank Alert dat gisteren online gepubliceerd is. De EBA baseert zich op eerder uitgevoerde onderzoeken naar MinderDrinken en heeft deze in internationaal perspectief vergeleken met andere onderzoeken naar e-health interventies voor problematisch alcoholgebruik.

MinderDrinken is niet alleen onderzocht binnen een gecontroleerde onderzoekssetting, maar ook middels een real World test. Hiermee is gekeken of minderdrinken.nl ook werkt als de website vrij ter beschikking wordt gesteld aan het grote publiek zonder onderzoeksbeperkingen. Dit blijkt het geval, deelnemers gaan inderdaad minder drinken.

Bekend was al dat minderdrinken.nl een klinische én kosteneffectieve manier is om problematisch alcoholgebruik terug te dringen. Minderdrinken.nl is nu ook opgenomen in de internationale Effectiveness Bank Alert. Het Trimbos-instituut werkt met de WHO aan verdere verspreiding van het programma wereldwijd.

Download het volledige rapport van de EBA via http://findings.org.uk/count/downloads/download.php?file=Riper_H_5.txt




Ingezonden persbericht