Ingezonden persbericht

Froeks.TV start productie jongerensoap

LEEUWARDEN - Froeks.TV start definitief met de productie van de eerste Friese online jongerensoap nu de financiering voor een belangrijk deel rond is. De werving van acteurs en scriptschrijvers voor de soap onder jongeren tussen de 15 en 25 jaar is inmiddels in volle gang. Scriptschrijvers van bekende soaps als GTST, Onderweg naar Morgen en Rozengeur en Wodka Lime zullen de jongeren begeleiden om de scenario's voor de tien afleveringen te schrijven. De 27-jarige regisseur Mirjam de With heeft de eindverantwoordelijkheid voor de opnames, die in september zullen starten.

Op dit moment werkt Mirjam de With aan een korte en lange telefilm van de NPS. De afgelopen jaren heeft ze aan meerdere speelfilms meegewerkt zoals 'Komt een vrouw bij de dokter' van Reinout Oerlemans. Geboren en opgegroeid in Joure, afgestudeerd aan de filmacademie van Brussel, is Amsterdam op dit moment de uitvalsbasis voor haar.
Jongeren die een kans willen maken op een rol in de soap, kunnen zich via Froeks.TV voor de online audities opgeven. De auditiedagen vinden plaats in Heerenveen (1 juni), Sneek (2 juni) en Leeuwarden (8 juni).
Bezoekers van de website kunnen vervolgens hun favoriete acteurs naar de castingdag stemmen. Op deze castingdag begin juli bepaalt een professionele jury definitief wie een (hoofd)rol gaat spelen in de soap.
Voor iedereen die niet letterlijk in de spotlights wil staan organiseert Froeks.TV een scriptwedstrijd. Jongeren kunnen een verhaal insturen met daarin hun ideeën waar de soap over moet gaan. De scripts worden eveneens door een jury beoordeeld. Het beste verhaal wordt door de vijf beste deelnemers vervolgens ontwikkeld tot een draaiklaar scenario voor tien afleveringen.
De jongeren worden daarbij intensief begeleid door Roeland en Marc Linssen van Broerproducties. Deze twee hebben als scenarioschrijvers inmiddels hun sporen verdiend in de soapwereld.

De soap is financieel mogelijk met steun van onder andere Het VSB fonds, Je Maintiendrai, De Gemeente Leeuwarden en De Provincie Fryslân. Froeks.TV werkt voor de soap samen met opleidingen van het Friesland College, ROC Friese Poort en de Pop Academie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jasper de Haan, productieleiding Soap Froeks.TV (tel: 06 - 13 68 42 69) of Gerard van der Veer, projectleider Soap Froeks.TV (tel: 06 - 51 82 91 43).
E-mail: talent@froeks.tv
Website: www.froeks.tv

---- --