ICT Automatisering NV



LICHTE OMZETSTIJGING EERSTE KWARTAAL; MARKT VERTOONT SIGNALEN VAN VOORZICHTIG HERSTEL

05/19/2010

ICT Automatisering N.V. (ICT) maakt bekend dat de omzet over de eerste drie maanden van 2010 IE23 miljoen bedroeg, een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De autonome omzetstijging was circa 1%. De operationele marge bedroeg circa 5% ten opzichte van circa 3% in het eerste kwartaal van 2009. Zowel de Nederlandse als de Duitse activiteiten droegen bij aan het positieve bedrijfsresultaat.

Na een moeilijke start in het eerste kwartaal is er sinds medio maart sprake van een lichte verbetering van de markt. ICT verwacht dat deze verbetering zich zal voortzetten in het tweede kwartaal. De omzet over het tweede kwartaal zal naar verwachting echter lager uitvallen dan de omzet in het eerste kwartaal gezien het lagere aantal werkbare dagen in het tweede kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal. Dit is een gebruikelijk seizoenspatroon voor ICT.

Gemiddeld bleven de tarieven in het eerste kwartaal op hetzelfde niveau als eind 2009. De integratie van ICT Embedded en ICT Solutions ligt op schema en is grotendeels afgerond.

Of het marktherstel door zal zetten in de rest van het jaar is nog onduidelijk. ICT kan om die reden dan ook geen uitspraak doen over de omzet- en resultaatverwachting voor 2010.

Copyright © 2009 ICT Automatisering N.V. Alle rechten voorbehouden.