Gemeente Hoogeveen
Nieuws uit de gemeente Hoogeveen
Collegebesluiten van 18 mei

Deze week op de besluitenlijst van B&W:
* Erepenning voor Wietze van der Zwaag
* Lokaal Veiligheidsplan 2010
* B&W: meer geld voor CJG
* Geen drank- en horecavergunning
* Plan voor weg langs vliegveld
* Modern stadspark met sportvoorzieningen

Openbare besluiten van B & W

18 mei 2010

1. Erepenning voor Wietze van der Zwaag

Na 16 jaar wethouderschap heeft Wietze van der Zwaag op 20 april afscheid genomen. Voor al zijn verdiensten voor de gemeente en de Hoogeveense gemeenschap heeft hij de erepenning van de gemeente Hoogeveen ontvangen.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

2. Lokaal veiligheidsplan 2010

Sinds 2004 maken politie, brandweer, GGD, Openbaar Ministerie en de twaalf Drentse gemeenten afspraken op het gebied van veiligheid. Deze veiligheidspartners stellen elk jaar een gezamenlijk jaarplan vast. De gemeente Hoogeveen heeft een lokale uitwerking voor 2010 gemaakt, met daarin een overzicht van allerlei activiteiten op het gebied van veiligheid. Het college vraagt de raad om dit lokale veiligheidsplan voor 2010 vast te stellen.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2 + 3

3. B&W: meer geld naar CJG

B&W hebben de vervolgnota Centrum Jeugd en Gezin vastgesteld. Daarin staat dat er de komende jaren extra geld nodig is voor de invoering van de zorgstructuur, het schoolmaatschappelijk werk in het voortgezet onderwijs en uitbreiding van de capaciteit van de intern begeleider van peuterspeelzalen. Daarvoor is 289.000 euro per jaar nodig. Daarnaast is geld nodig om Kindspoor te kunnen voortzetten. Dat is hulp aan kinderen die getuige zijn geweest van huiselijk geweld. Emmen financierde dat tot en met 2009 via het convenant huiselijk geweld. De gemeenteraad wordt gevraagd de verhoging van het budget mee te nemen in de behandeling van de Voorjaarsnota.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

4. Geen drank- en horecavergunning

Een horecaondernemer aan de Grote Kerkstraat heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit om een drank- en horecawetvergunning te weigeren. De bezwaarschriftencommissie adviseert het college om het besluit niet te herroepen. De gevraagde vergunning is terecht geweigerd. Dat de lokaliteit niet voldoet aan het bouwbesluit is voldoende reden om de vergunning te weigeren. B&W volgen het advies van de commissie en blijven bij het besluit om de vergunning te weigeren.

Klik hier voor het B&W-besluit

5. Plan voor weg langs vliegveld

Een van de onderdelen van het revitaliseringsplan van De Wieken is de aanleg van een weg langs het vliegveld. Om dit mogelijk te maken moet er een nieuw bestemmingsplan komen.

De nieuwe weg gaat deel uitmaken van de Buitenring van Hoogeveen. Deze Buitenring, bestaande uit De Weg om de Oost, de A37, de A28, de Middenveldweg, de Edisonstraat en de nieuwe weg langs het vliegveld, is belangrijke voor het verkeer van en naar de stad.

Het college van B&W gaat akkoord met het voorontwerpbestemmingsplan. Het plan ligt binnenkort ter inzage.

Klik hier voor het B&W-besluit

6. Modern stadspark met sportvoorzieningen

Hoogeveen zet een belangrijke stap om het Bentinckspark tot een modern en bruisend sport- en recreatiepark te ontwikkelen dat intensief gebruikt wordt. Het college vraagt de gemeenteraad om het bestemmingsplan "Bentinckspark 2009" vast te stellen.

Het bestemmingsplan maakt de inrichting mogelijk van een openbaar stadspark met diverse sportfuncties. Ook de realisatie van een school en een hotel- en congrescentrum zijn in dit plan opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Hierop zijn acht zienswijzen binnengekomen. Het college stelt voor om het plan op een aantal punten aan te passen

Ook verzoekt het college de raad om hogere waarden voor geluidsbelasting toe te staan voor de nieuwbouw van een school in het sportpark.

Klik hier voor het B&W-besluit