Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

21/05 - 15/08

Deanna Templeton met de expositie Scratch my name on your arm

"What better way to remind yourself and simultaneously tell the world what you are feeling than to write it on your skin?" Ed Templeton

Vrij vertaald betekent het bovenstaande: Er is geen betere manier om jezelf te herinneren aan wat je voelt en het tegelijkertijd kenbaar te maken aan de wereld dan het op te schrijven op je huid.

Onder de titel Scratch my name on your arm exposeert Deanna Templeton een omvangrijke verzameling zwart-wit foto's die zij in de afgelopen vijf jaar maakte tijdens skateboard demonstraties, surf competities en andere gelijksoortige evenementen, veelal in Zuid Californië. De foto's getuigen van een opmerkelijke metamorfose. Waar de handtekening van een idool voorheen vooral een aandenken was, een krabbel in een agenda, op een poster of een t-shirt, wordt het nu vaak vooral een manier voor de ontvanger om de aandacht op zichzelf te vestigen en heeft het repertoire zich uitgebreid met logo's van bedrijven en instanties uit de lifestyle sfeer. Het is daarbij zaak om de handtekening of het logo te laten zetten op de blote huid (bijvoorbeeld buik, billen of voorhoofd) of op het ondergoed, liefst onder het toeziend oog van zoveel mogelijk omstanders. Zo is deze "lichaamstaal" uitgegroeid tot body-art en spektakel tegelijkertijd. Onschuldig en just for fun wellicht, maar het is hoe dan ook een vorm van communicatie die zich leent voor artistiek onderzoek. Deanna Templeton draagt haar steentje bij met deze serie onthullende en trefzekere portretten.

De expositie gaat vergezeld van een gelijknamige publicatie met teksten van Ed Templeton en Stijn Huijts.

Zie voor meer informatie over Deanna Templeton haar blog: http://rvcadeanna.blogspot.com/ of http://www.rvca.com/anp/?cat=37 voor andere voorbeelden van haar werk en een korte biografie.