21 mei: Wensbron Ef teling 25 jaar

10/05/2010 10:06

Save The Children Nederland

P E R S U I T N O D I G I N G

21 mei: Wensbron Efteling 25 jaar

Feestelijke bekendmaking wensbedrag voor Save the Children

Op 21 mei 1985 opende Prinses Juliana, destijds erevoorzitter van Save the Children, de Wensbron in de Efteling door de eerste munt in de bron te werpen. Sindsdien mogen bezoekers een wens doen nadat ook zij een munt in de bron werpen. Op vrijdag 21 mei 2010 bestaat de Wensbron precies 25 jaar en is het tijd voor een feestje! Tijdens dit feestelijke moment wordt het totale wensbedrag over een kwart eeuw bekend gemaakt.

Persuitnodiging

U bent van harte welkom om op vrijdag 21 mei bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. Het officiële gedeelte vindt plaats van 13.30 tot 15.00 uur in de Efteling. Er is gelegenheid tot het afnemen van interviews. U kunt zich aanmelden via tirsa.hofstee@savethechildren.nl

Locatie

Efteling

Europalaan 1

5171 KW Kaatsheuvel

www.efteling.com

Programma 21 mei

Bart de Boer, voorzitter van de directie van De Efteling B.V. overhandigt tijdens het feestelijke moment een cheque aan Holke Wierema, directeur van Save the Children. Op deze cheque wordt het bedrag bekend gemaakt waarvoor in 2009 is gewenst. De munten die vorig jaar in de bron zijn geworpen, worden momenteel schoongemaakt en geteld. Op 21 mei wordt ook het totale wensbedrag in 25 jaar onthuld.

De jongerenambassadeur van Save the Children en Cystine Carreon: ambassadeur van Save the Children en bekend als Tippi Wan in tv-programma Gooische Vrouwen, gaan samen met Roodkapje een nieuwe plaquette bij de Wensbron onthullen. Dit ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Wensbron. Het feestelijke moment wordt afgesloten door het werpen van een muntje in de bron door Cystine Carreon.

Save the Children

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld en werkt aan het verbeteren van levensomstandigheden van kinderen en jongeren. De organisatie komt op voor kinderen in landen waar onderwijs, vrijheid van meningsuiting en goede gezondheidszorg niet vanzelfsprekend zijn.





http://www.savethechildren.nl