Gemeente Goedereede


Buurtpreventie in Ouddorp van start

Op vrijdagavond 21 mei start een groep inwoners uit de buurten Diependorst, Broekweg en Bredeweg met een buurtpreventieproject in Ouddorp. Als gevolg van dit project wordt de eigen woonomgeving veiliger en leefbaarder. Groepen inwoners lopen de komende weken op vrijdagavond tussen 21.00 uur en 22.30 uur rond in de wijk. Zij zijn te herkennen aan hun hesjes met de tekst "Buurtpreventie" erop.

Buurtpreventie is een initiatief van inwoners in de wijk. De politie, PUSH opbouwwerk en de gemeente Goedereede ondersteunen dit inwonersinitiatief. Momenteel doen twaalf inwoners mee. Het doel van buurtpreventie is dat inwoners zelf in hun eigen woonomgeving een oogje in het zeil houden.

De inwoners letten op verdachte en onveilige situaties, zoals kapotte straatverlichting en niet goed afgesloten autodeuren en tuinhekken. Ook spreken ze rondhangende jongeren aan op hun gedrag. Op deze manier streven de inwoners naar verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in Ouddorp.

GeĂŻnteresseerden in het buurtpreventieproject in Ouddorp kunnen contact opnemen Stichting PUSH opbouwwerk, telefoonnummer (0181) 31 66 88.