FloraHolland


Deelnemers Roparun ontvangen licht geurende rode roos Red Naomi

Al een aantal jaren zorgt Roparunteam FloraHolland met hulp van sierteeltpartners voor een mooie roos, die wordt uitgereikt aan de deelnemers van de Roparun. Dit jaar worden 6.000 rozen wederom gesponsord door acht telers, die allen Red Naomi!® van veredelaar Schreurs telen. De rozen komen van de rozenkwekerijen Van der Drift Roses, Rosamar, Porta Nova, BN Roses, Scholtes Roses, Avance Roses, Villa Rosa, Royal Roses,. Red Naomi! is de grootbloemige rode roos met een subtiele geur en een lang vaasleven. Sinds haar introductie medio 2006 heeft ze gestaag marktaandeel veroverd en nu, in 2010 is ze een van de meest populaire rode rozen! De gezamenlijke kwekers van Red Naomi! hebben, samen met Schreurs, de veredelaar van deze roos, een logo en een poster ontwikkeld om de naamsbekendheid en de unieke eigenschap geur van Red Naomi! verder in de keten te promoten. Deze kwekers vinden de deelnemers en vrijwilligers van de Roparun ook winnaars. Daarom stellen ze hun Red Naomi!® beschikbaar voor het goede doel.

Team live te volgen
Roparunteam FloraHolland vertrekt zaterdag 21 mei om 19.22 uur vanuit Parijs en eindigt Tweede Pinksterdag in de middag op de Coolsingel. Het team en zijn belevenissen is vanaf 21 mei live te volgen op www.roparunteam97.nl.

De Roparun is een loopevenement waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het is de langste estafetteloop (530 km) ter wereld. De loop vindt jaarlijks plaats tijdens het Pinksterweekend. De opbrengsten van alle deelnemende teams worden besteed aan goede doelen die de kwaliteit van leven van kankerpatiënten willen verbeteren onder het motto `leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Bloemenveiling FloraHolland ondersteunt deelname aan de Roparun. Al twaalf jaar zetten medewerkers van de veiling zich in voor dit goede doel.