Gemeente Woudrichem

Vesting3hoek organiseert de Vestingstedendagen 2011

Volgend jaar, tijdens het weekend van 21 en 22 mei 2011, organiseert de Stichting Vesting3hoek (Gorinchem, Woudrichem, Lingewaal/Fort Vuren, Zaltbommel/Loevestein) de Vestingstedendagen. Tijdens het weekend veranderen de locaties van de Vesting3hoek in authentiek historische plaatsen waar lokale helden en verhalen uit het verleden weer tot leven komen.

Â

De Vesting3hoek zal zich in 2011 presenteren met als thema: lokale helden, verhalen en vertellingen. Natuurlijk kunnen historische figuren zoals Willem van Arkel, Jacoba van Beieren, Hugo de Groot maar ook Hendrick Hamel in de verhalen niet ontbreken. De verbindende factor tussen de verschillende festivallocaties is het water. Zo kunnen de bezoekers gedurende het weekend met de veerdienst de verschillende locaties en activiteiten bezoeken.

Â

Naar verwachting trekken de vestingstedendagen ca. 100.000 bezoekers. De vier parels van de Vesting3hoek zullen zichzelf op een bijzondere manier aan het publiek presenteren.

Â

Om al een voorproefje van de activiteiten tijdens het evenement te geven: schutterijen en kampementen waar ware veldslagen gehouden worden, levend straattheater, Bourgondische maaltijden op pleinen en straten, storytelling, vis bakken op straat en middeleeuwse markten.

Â

De gemeenten Gorinchem, Woudrichem en Zaltbommel zijn lid van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. Deze vereniging organiseert ieder jaar de vestingstedendagen. Dit jaar wordt het evenement in het pinksterweekend van 23 en 24 mei in de Gelderse vestingplaats Ravenstein georganiseerd. Ravenstein staat tijdens deze dagen in het teken van 650 jaar Ravenstein.

Â

Â

Voor de uitvoering van het evenement is Gea Groenendijk als projectleider aangetrokken (e-mail: g.groenendijk@gorinchem.nl; tel: 06 46052298)

Â

Meer informatie over de organisatie van de Vestingstedendagen van de Vesting3hoek kunt u vinden op www.vesting3hoek.nl

Â

Â

Mei 2010.

Â