Gemeente Medemblik

Wognum decor van WK-kwalificatie handbal

Komend weekend, van 21 mei tot en met 23 mei, vormt Wognum het decor voor internationaal tophandbal. In Sporthal 't Span spelen de handbaldames onder twintig jaar om een plek op het WK in Korea, juli 2010. Tijdens het WK-kwalificatietoernooi neemt Nederland het op tegen Portugal, Israël en Duitsland. De eerste twee plaatsen zich voor het WK.

De Nederlandse meiden van coach Monique Tijsterman beginnen het toernooi op vrijdag 21 mei om 20.00 uur met de wedstrijd tegen Portugal. Op zaterdag speelt Nederland om 19.00 uur tegen Portugal en op zondag sluit Nederland het toernooi om 14.00 uur af met de topper tegen Duitsland.

Vele topsportevenementen
Het WK-handbal is één van de vele topsportevenementen die in Medemblik worden gehouden. Tophandbal, met Kiddy World/SEW als nationale topper, past binnen het topsportbeleid van gemeente Medemblik. `We ondersteunen topsportevenementen - en verenigingen. Ze zetten Medemblik op de kaart en vormen een inspiratiebron voor jong en oud,' zegt sportwethouder Louw Jan Zwagerman van Gemeente Medemblik.

Kaarten voor het WK-Kwalificatietoernooi zijn nog verkrijgbaar via www.handbal.nl.