Gemeente Woerden

Twee Burgernet acties in één week

21-05-2010
Vorige week heeft de tweede burgernet actie in Woerden plaatsgevonden. Burgernet
Burgernet is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en inwoners van Woerden om de veiligheid in woon- en werkomgeving te bevorderen.

Actie
Vorige week donderdag vond opnieuw een burgernet actie plaats. Een 49-jarige verwarde man werd vermist. Agenten gingen naar hem op zoek en de centralist startte een Burgernet actie om naar de man uit te kijken. Uiteindelijk is de man zelf terug gekomen.

Er kwamen een hoop reacties binnen van deelnemers die aangaven geen bericht te hebben ontvangen van Burgernet. Dit kan kloppen. Niet iedereen die zich heeft aangemeld krijgt bericht bij iedere actie. De centralist van de meldkamer selecteert binnen een bepaalde straal van het incident alle deelnemers en niet standaard alle deelnemers in Woerden.
Een tweede mogelijkheid is dat deelnemers gekozen hebben om bericht per sms te ontvangen. In de praktijk wordt er vrijwel altijd gebruik gemaakt van een spraakbericht vanwege de beperking van 160 tekens van een sms.

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving, of wilt u bij nader inzien toch liever een spraakbericht ontvangen in plaats van een tekstbericht? Kijk voor meer informatie of het wijzigen van gegevens op www.burgernet.nl of stuur een e-mail naar burgernet@woerden.nl