CDA afdeling Gelderland


Ank Bijleveld en Gelderse kandidaten in Omnisport

---

Aftrap Gelderse campagne Tweede Kamerverkiezingen

Woensdagavond 19 mei jl. hebben de Gelderse kandidaten zich gepresenteerd aan de leden in Omnisport Apeldoorn. Nummer 2 op de lijst, staatssecretaris Ank Bijleveld, hield een inleiding over de onderscheidende punten van het CDA. Onder het motto âPolitiek is topsportâ sloot voorzitter Herman Kaiser de avond af met een vergelijking tussen de campagne en het baanwielrennen: stabiliteit behoud je door in beweging te blijven.

En die stabiliteit is hard nodig voor Nederland: Ank Bijleveld wees nog maar eens op de enorme uitdagingen waarvoor we momenteel staan. Dat vergt een daadkrachtige overheid die niet voor zijn verantwoordelijkheden wegloopt. Nederland kan wat dat betreft rekenen op het CDA: het CDA kiest ervoor om de rekening niet door te schuiven naar komende generaties. De problemen moeten nu opgelost worden en wel op een solide en sociale manier.

De staatssecretaris sloot haar betoog af door te wijzen op een onderscheidend punt van het CDA: de goede verbindingen met alle regioâs in Nederland, ook met Gelderland. Op de kandidatenlijst staan tien Gelderse kandidaten: vele andere partijen missen deze regionale binding. Regionale kandidaten zijn essentieel voor het CDA en de binding met de regioâs. --

Vervolgens werden de Gelderse kandidaten gepresenteerd aan de aanwezigen. In vier rondes kon men speeddaten met de kandidaten. Er was ruim gelegenheid om kennis te nemen van hun persoonlijke kwaliteiten en de punten die zij in de komende vier jaar naar voren willen brengen. Tegelijkertijd werd door Wielrenvereniging De Adelaar een spectaculaire demonstratie baanwielrennen gegeven.

De avond werd afgesloten met een speech van Henk Jan Ormel, equipeleider van de Gelderse kandidaten. Hij reageerde onder meer op vragen over het landbouwbeleid van het CDA. Ormel gaf aan dat het CDA nog steeds een partij voor de boeren is. Voorbeelden zijn de steun aan het Europees landbouwbeleid en het inschakelen van boeren bij het grondbeheer: âBoerennatuur is natuur!â.

Tot slot vatte voorzitter van CDA Gelderland, Herman Kaiser, de opmerkingen van de avond samen: de campagne moet vanaf nu harder, feller en duidelijker. Het CDA heeft een goed en onderscheidend verhaal: nu is het zaak om dat als CDA-leden, samen met de kandidaten, de komende weken uit te dragen.

---

Geschreven door: Provincie Gelderland
Geplaatst op: 20-5-2010