FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten presenteert tussenstand cao-seizoen 2009- 2010

Grootste vakbond in de marktsector FNV Bondgenoten presenteert komende dinsdag een overzicht van de cao-afspraken tot nu toe. De bond heeft nu 99 cao's afgesloten in dit cao-seizoen voor bijna 950.000 werknemers.

Er moeten er nog 108 voor ongeveer 790.000 werknemers. Tijd om een eerste balans op te maken, met name van de `Gewoon Goed Werk '-campagne.

Onder de noemer 'Gewoon Goed Werk' zet FNV Bondgenoten zich in voor werknemers aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Werknemers moeten ten minste 10 euro per uur krijgen, flexwerk moet worden beperkt tot `ziek en piek' en de cao moet fatsoenlijk worden nageleefd. In Nederland verdienen 1,4 miljoen mensen minder dan 10 euro per uur en hebben 1,9 miljoen mensen geen vaste baan. Zij werken onder andere in de schoonmaak, beveiliging, vleesverwerking, post, uitzendbranche, supermarkten en in de taxisector.

FNV Bondgenoten hield de afgelopen weken onder zijn leden in die sectoren een peiling over hoe zij kunnen rondkomen. De resultaten worden komende dinsdag ook gepresenteerd.

Ron Meyer, bestuurder Schoonmaak, blikt terug op de acties van de schoonmakers, maar vooral vooruit, op het vervolg van hun strijd voor een beter bestaan.
Jeroen de Glas, voorzitter van FNV Jong, licht de campagne `Gewoon meer loon toe', waarin de jongerenvakbond zich sterk maakt voor aanpassen van het minimumjeugdloon door de overheid en het afschaffen van jeugdloonschalen in cao's.