Deltion College


nieuws

21-05-10

Onthulling `De Boom'

Donderdag 20 mei vindt de officiële onthulling plaats van De Boom van kunstenaar Reinier Lagendijk. Het nieuwe kunstwerk is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen de kunstenaar, wijkorganisatie Holtenbroek, Stichting Beeldentuin Holtenbroek. De Boom is een geschenk van Deltion aan de wijk. Andere schenkers zijn AM Wonen en de gemeente Zwolle.

Onthulling
De onthulling vindt plaats in aanwezigheid van de nieuwe wethouder Cultuur Nelleke Vedelaar, Michiel Bilstra sectordirecteur Techniek & Vormgeving, betrokkenen uit de wijk en natuurlijk de kunstenaar. De onthulling is voor iedereen toegankelijk en vindt om 16.45 uur plaats aan de kruising Mozartlaan/Verhulststraat. Kom gerust kijken!

De Boom
Voorbereidingen van de plaatsing van De Boom zijn al weken in volle gang. De Boom Het kunstwerk. "Het is een illusie", vertelde Reinier Lagendijk eerder in de Stentor. "Het lijkt net of de stam van de boom uit het water omhoog groeit. De rododendronstruiken vormen de kroon en de blaadjes van de boom. Het werk verwijst naar de naam Holtenbroek. Broek betekent drassig land, Holten betekent kreupelhout."
---