Gemeente Valkenburg aan de Geul

Gunning Centrumplan Hart voor Valkenburg aan Hurks vastgoedontwikkeling

De gemeente Valkenburg aan de Geul is verheugd bekend te kunnen maken dat de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe centrumplan gegund is aan Hurks vastgoedontwikkeling. Het nieuwe centrumplan voorziet in de bouw van een parkeergarage van ca. 310 parkeerplaatsen, circa 5200 m' winkels en circa 45 woningen in de vorm van appartementen en stadswoningen.

Via een Europese aanbesteding is de marktpartij zorgvuldig geselecteerd. Hurks kwam met haar inzending als beste van vier marktpartijen uit de bus. Voor deze inzending heeft Hurks opnieuw samengewerkt met AWG uit Antwerpen. Afgelopen maandag 3 mei heeft Hurks tijdens een informatie- en kennismakingsavond haar visie op het winkelcentrum Valkenburg en het bijbehorende ontwerp toegelicht aan de gemeenteraad en de adviescommissie centrumplan. Op dinsdag 4 mei 2010 heeft het college van B&W van Valkenburg aan de Geul het definitieve besluit tot gunning genomen.

De volgende stap is het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst tussen Hurks vastgoedontwikkeling en het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Op 29 juni 2010 wordt deze samenwerkingsovereenkomst ter finale vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

Nadat de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst heeft vastgesteld kunnen de ontwerpen verder worden uitgewerkt en kan het verdere ontwikkelproces worden vormgegeven. Er zal veel aandacht besteed worden aan de communicatie met de diverse doelgroepen en belanghebbenden.

De verwachting is dat medio 2011 daadwerkelijk met de realisatie kan worden gestart.

Â

Valkenburg aan de Geul, 4 mei 2010.