FloraHolland


Noviteiten FloraHolland steeds meer consumentgericht

FLORAHOLLAND, 21 mei 2010 (persbericht) - Gisteren zijn in Rijnsburg de winnaars van De Glazen Tulp 2010 bekendgemaakt. FloraHolland stelt deze award jaarlijks beschikbaar voor de meest belovende nieuwe snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en verkoopconcepten. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden vier Glazen Tulpen uitgereikt. Tv-presentator en juryvoorzitter Rob Verlinden had de eer de winnaars bekend te maken.

Jaarlijks worden er honderden noviteiten en concepten geïntroduceerd bij FloraHolland. Dit gebeurt via de klokken maar ook via FloraHolland Connect. Productvernieuwing is van oudsher een belangrijke kracht van de Nederlandse sierteeltsector. Kwekers onderscheiden zich bij hun kopers door de beschikbaarheid van nieuwe producten. Handelaren zien met noviteiten steeds kans om hun klanten met iets nieuws te verrassen. Juryvoorzitter Rob Verlinden lichtte toe dat in de noviteiten de consument meer centraal komt te staan. Kwekers zijn minder geneigd om alleen naar het product te kijken en hebben de consument meer in het oog. De volgende producten vielen dit jaar in de prijzen:

Categorie tuinplanten

1e prijs: Taste of Nature - Jac. v.d. Hoeven Boomkwekerij
2e prijs: Campanula SWEET MEE ® - Fairytale Flowers
3e prijs: Phylliopsis hillieri Sprite - Kortenhorst Boomkwekerij

Over de winnaar, Taste of Nature, merkte de jury op dat hier sprake is van natuurbeleving in het klein. Tast of Nature past helemaal in de trend van de eetbare tuin. Door hun formaat passen de boompjes op elk terras en balkon.

Categorie kamerplanten

1e prijs: Blad-Vriesea Mix - Stofbergen Plant Company
2e prijs: Kalanchoë more flowers Paris - Queen
3e prijs: Alocasia Black Magic - Kwekerij J. de Groot

De Blad-Vriesea Mix is volgens de jury een authentieke plant met een enorme sierwaarde die blijft boeien. De plant heeft een mooi silhouet, is compact en de mix heeft een goede diversiteit.

Categorie concepten

1e prijs: Wallflower - Wallflower

2e prijs: Puur Aroma - Vaste Plantenkwekerij Radder
3e prijs: Phalaenopsis Mirror Miracle - Opti-flor BV

De jury omschreef de winnaar, Wallflower, als knap gestileerd en gemakkelijk in gebruik. Wallflower zal daardoor een nieuwe doelgroep aanspreken die voorheen niet geïnteresseerd was in kamerplanten.

Categorie snijbloemen

1e prijs: Rosa grootbloemig Deep Water - Zuurbier & Co, Sjaak van der Hulst en Rosen Tantau

2e prijs: Paeonia lactiflora White Pool - Kwekerij Besseling
3e prijs: Hydrangea Papillon - Hydraflower

De jury was zeer gecharmeerd van het subtiele kleurverloop (dégradé) van de bloem en de lichte geur van de grootbloemige Roos `Deep Water'. Jurylid Aty Luitze sprak van `een echte liefdesroos' die je niet van je buurman wil ontvangen, maar wel van je man.

Winnaars bij De Tuinruimers op SBS6
SBS6 zendt in het tv-programma `De Tuinruimers' een samenvatting uit van de prijsuitreiking van De Glazen Tulp 2010. Dit gebeurt in de uitzending van zaterdag 5 juni tussen 17.00 en 18.00 uur.

Fotobijschrift: De winnaars van De Glazen Tulp 2010 krijgen uit handen van tv-presentator Rob Verlinden hun Glazen Tulp. V.l.n.r.: Arjo Boers van Jac. v.d. Hoeven Boomkwekerij (winnaar in de categorie tuinplanten), Paul van der Hulst, Sjors Boers, Marja Oudhuis van Zuurbier & Co (winnaar in de categorie snijbloemen), Rob Verlinden (tv-presentator van De Tuinruimers), Timo Huges (algemeen directeur FloraHolland), Ed Stofbergen van Stofbergen Plant Company (winnaar in de categorie kamerplanten) en Eric van der Horst van Wallflower (winnaar in de categorie concepten).

Foto's van de winnende producten vindt u op www.floraholland.com.