Politie Drenthe

Vrijdag 21 mei 2010

Provincie Drenthe, 21-05-2010

Politie stelt onderzoek in naar

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft donderdagavond een nader onderzoek ingesteld naar de omstandigheden waaronder in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige jongeman uit Nieuw Amsterdam ernstig gewond is geraakt. In de Sportlaan vond een sporenonderzoek door het Bureau Forensische Opsporing plaats. Vandaag vindt onderzoek plaats in een woning in deze straat die mogelijk met deze zaak te maken heeft. Het slachtoffer werd aangetroffen op straat voor deze woning.

Bestuurder geeft valse naam op
EMMEN Donderdagmorgen gaf een 26-jarige Emmenaar tijdens een controle door de politie een valse naam op. Toen zij de niet-handsfree bellende man in zijn auto op de Hondsrugweg controleerden, kon hij geen rijbewijs of een ander identiteitsbewijs tonen. Omdat het vermoeden bestond dat hij een valse naam opgaf werd hij aangehouden. Na onderzoek aan het bureau bleek dit het geval te zijn en bleek zijn rijbewijs geschorst te zijn en de APK van de auto verlopen te zijn. Er werd proces-verbaal opgemaakt en de auto werd in beslag genomen.

Aanrijding door rijden onder invloed
EMMEN Donderdagmiddag hield de politie een 27-jarige Emmenaar aan. De man had zonder toestemming de auto van zijn moeder meegenomen en botste op de Ravelijn in een bocht frontaal op een 55-jarige automobilist uit Emmen. De 27-jarige Emmenaar blies na een ademanalyse 675 ug/l. Er werd proces-verbaal opgemaakt. Beide chauffeurs kwamen met de schrik vrij.

Man aangehouden voor inleveren gestolen lege flessen

KLAZIENAVEEN Een 19-jarige jongeman uit Klazienaveen werd donderdagmiddag aangehouden voor het inleveren van gestolen flessen. De lege flessen nam hij weg achter een supermarkt aan de Langestraat en leverde ze in de winkel in. Toen hij de emballagebon ter waarde van 11,70 euro wilde verzilveren werd hij door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd bekeurd.

Politie onderzoekt steekpartij
ASSEN De politie doet onderzoek naar een donderdagmiddag gepleegde steekpartij op de kruising van de Telglanden met de Dreslanden. Hierbij werd een 19-jarige vrouw uit Assen, die als passagier in een auto zat, meerdere keren door een 40-jarige vrouw uit Assen door het geopende portierraam in haar arm gestoken. Het slachtoffer moest opgenomen worden in het ziekenhuis en maakt het na omstandigheden goed. De dader kon kort hierna aangehouden worden en het door haar gebruikte mes werd inbeslag genomen. Zij zit nog vast. Beide betrokkenen kennen elkaar en hebben een conflict.

Autobrand
MEPPEL In de nacht van donderdag op vrijdag brandde een aan de B. van der Helststraat geparkeerde personenauto uit. Een naast deze auto geparkeerde auto liep eveneens hierdoor schade op. De oorzaak is onbekend en de politie stelt een onderzoek in.

Politie zoekt getuigen van inbraak

MEPPEL De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in een woning aan de Oude Boazstraat. Deze vond plaats op donderdag tussen 08.00 en 21.15 uur. De gehele woning werd doorzocht en verschillende spullen, onder andere een laptop, fotocamera en een WII, werden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen.U kunt bellen met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunt u een mail sturen naarinfo@drenthe.politie.nl

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.