Politie Groningen

Vrijdag 21 mei 2010

Provincie Groningen, 21-05-2010

Beschonken bromfietser aangehouden

WINSUM De politie heeft donderdagmorgen een 46-jarige bromfietser uit Saaksum aangehouden. Tijdens een bromfietscontrole wees een blaastest uit dat hij onder invloed van alcohol was. Ondanks zijn leeftijd was de man een beginnend bestuurder. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 0,35 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Half naakte clown aangehouden

GRONINGEN Een 19-jarige man uit Groningen is donderdagmorgen door de politie betrapt bij het naaktlopen. Op het Kwinkenplein zag het winkelend publiek de Stadjer half naakt in een clownspak rondlopen en waarschuwden de politie. Agenten hadden weinig moeite om de Groninger te achterhalen. Hij verklaarde in opdracht van een studentenvereniging tot zijn daad te zijn gekomen. De man mocht gekleed en in het bezit van een proces-verbaal het politiebureau verklaren.

Jonge winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Bedrijfsbeveiligers hadden gezien dat de jongeman een computerspel onder zijn jas had verborgen en deze niet afrekende aan de kassa. Hij werd overgedragen aan de politie. De winkeldief bekende de diefstal en deed afstand van het spel. De politie heeft de ouders ingelicht en maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN - Bij een eenzijdig verkeersongeval is donderdagmorgen een 15-jarige fietser uit Groningen gewond geraakt. De Stadjer reed over de Woldweg en raakte een buitenspiegel van een geparkeerde auto. Hierdoor kwam hij ongelukkig ten val. Het slachtoffer is met een wond in het gezicht en met nekklachten door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage op van het ongeval.

Nekklachten na kleine kettingbotsing

GRONINGEN - Bij een kleine kettingbotsing is woensdag middag een 58-jarige automobilist uit Voorburg licht gewond geraakt. De Voorburger merkte op Weg der Verenigde Naties te laat op dat het verkeer voor hem in file stilstond. Hierdoor reed hij tegen een 38-jarige automobilist uit Bunschoten. Het voertuig van de 38-jarige schoot door tegen de auto voor hem, welke weer doorschoot tegen een andere wagen. Het slachtoffer had nekklachten en is voor onderzoek door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage op van het ongeval.

Veel mis met automobilist

VLAGTWEDDE - De politie heeft donderdagmiddag een 59-jarige automobilist uit Vlagtwedde voor meerdere overtredingen op de bon geslingerd. De bestuurder reed over de Weenderstraat in zijn woonplaats. Tijdens controle bleek het voertuig niet verzekerd en APK gekeurd te zijn. Ook bleek het rijbewijs ongeldig verklaard te zijn. Voor alle feiten kreeg de 59-jarige een bekeuring. De auto werd door de politie in beslag genomen.

Insluiper aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 37-jarige man (zonder vaste- woon of verblijfplaats) aangehouden. Agenten zagen de man, een bekende van de politie, fietsen op het Gedempte Zuiderdiep. Bij controle bleek de man een laptop, mobiele telefoon en een palmtop bij zich had. Over de herkomst had hij geen aannemelijke verklaring. Na onderzoek bleek dat de man deze goederen eerder die dag had weggenomen uit een woning in de Jozef Israelstraat in Groningen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De eigenaar van de gestolen spullen heeft aangifte gedaan. De politie onderzoek de diefstal.

Fietsendief aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft donderdagmiddag een 66-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Agenten zagen de Hoogezandster rijden op een fiets die niet was voorzien van een origineel slot. Bij controle bleek dat hij de fiets even daarvoor had gestolen in de Houtmanstraat. De verdachte moest mee na het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De fiets is in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken scooterrijder aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de Stadjer op een scooter rijden op de Noorderhaven. Bij controle wees een blaastest uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij probeerde zich nog uit de voeten te maken wat hem niet lukte. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij door wateroverlast opgerold

GRONINGEN - De politie heeft donderdagavond in een woning in de Johan de Wittstraat in Groningen een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor, omdat onderburen geconfronteerd werden met wateroverlast vanuit de betreffende woning. In de woning trof de politie een werkende professionele plantage met 157 hennepplanten aan. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de hennepkwekerij is. Alle plantjes en apparatuur werden ter vernietiging opgeruimd.

Aanhoudingen na demonstratie

VEENDAM De politie heeft donderdagavond drie Veendammers ( 17, 31 en 36 jaar) aangehouden. Het trio maakte deel uit van een groep van ongeveer 130 man demonstranten. De demonstratie was georganiseerd tegen de opheffing van de voetbalclub Veendam. De demonstratie verliep rustig. Na de tocht verzamelden zich bij het stadion aan de lange Leegte een groepje personen. Getuigen zagen dat de 31-jarige Veendammer een ruit van het stadion vernielde. Hij kon direct worden aangehouden. De 17-jarige bemoeide zich met deze aanhouding. Hij bedreigde hierbij een politieagent. De 36-jarige verdachte was zwaar onder invloed van alcohol. Hij gedroeg zich vervelend en weigerde ondanks diverse vorderingen van agenten te vertrekken. De drie verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord. De gemeente Veendam heeft aangifte gedaan van de vernieling. De politie maakt proces-verbaal op.

Man met harddrugs aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer bleek bij controle bij de ingang van een horeca establishment in het bezit was van een hoeveel harddrugs. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De drugs zijn in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist na korte achtervolging aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft donderdagnacht op de Leerlooier in Stadskanaal een 21-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. Politieagenten zagen de verdachte met zijn auto langzaam over de Europalaan rijden. De Kanaalster ging er bij het zien van het politiestopteken met hoge snelheid vandoor. De achtervolging duurde echter niet lang. De 21-jarige remde plotseling hard op de Leerlooier. De auto maakte een pirouette, waarna het voertuig met de achterkant tegen een lichtmast botste. De bestuurder en zijn passagier gingen er na de aanrijding hardlopend vandoor. De passagier koos eieren voor zijn geld, want hij kwam na sommeringen van een politieagent terug. De bestuurder werd korte tijd later in een ondiepe sloot aangetroffen. De passagier werd als getuige gehoord. De Kanaalster werd aangehouden voor rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaarlijk rijgedrag. In de auto troffen de agenten vier zakjes met wiet met drugstoebehoren aan. De softdrugs werden in beslag genomen. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 0,5 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte wordt vandaag gehoord. Na het verhoor wordt de man overgedragen aan justitie, omdat hij de schorsende voorwaarden van zijn voorlopige hechtenis niet heeft nageleefd. De politie maakt proces-verbaal op.

Hardleerse bromfietser rijdt onder invloed

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Professor Rankestraat in Groningen een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten troffen de Stadjer liggend op de grond naast zijn brommer aan. Daar de man duidelijk onder invloed verkeerde, waarschuwden de dienders hem om niet te gaan rijden. Ondanks de waarschuwingen stapte de 20-jarige op zijn brommer. Na een korte achtervolging wisten zij de verdachte in de Professor Rankestraat te achterhalen en in te rekenen. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,7 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de man wordt ingenomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist op termijn wat met de verdachte en zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Winkeldief op heterdaad aangehouden

DELFZIJL De politie heeft donderdagmiddag op het Commandementsplein in Delfzijl een 38-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor winkeldiefstal. De politie reageerde op een melding dat een medewerker van een warenhuis aan de Landstraat achter een winkeldief aanliep. Politieagenten op fietsen, die in de buurt waren, wisten de winkeldief korte tijd later aanhouden. Hij bleek in een plastic tas diverse kledingstukken met prijskaartjes bij zich te hebben. Op het politiebureau bleek dat de verdachte nog voor twee andere diefstallen gehoord moest worden. Bovendien kon hij voor een andere zaak buiten heterdaad worden aangehouden. Hierop werd de Delfzijlster ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Fietser licht gewond bij ongeval

GRONINGEN Een 15-jarige fietser uit Groningen is donderdagavond op de kruising Gorechtkade met de Kievitstraat in Groningen gewond geraakt. De jongen verleende, rijdend op zijn fiets, geen voorrang aan een 27-jarige automobiliste uit Groningen. Door de aanrijding kwam de fietser ten val. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Vrouw valt met snorfiets

SELLINGEN Een 51-jarige vrouw uit Sellingen is donderdagavond op de kruising Hassebergerweg met de Dorpsstraat in Sellingen licht gewond geraakt. De vrouw verloor bij het afslaan de controle over het stuur. Zij raakte met haar snorfiets de stoeprand. De vrouw raakte door de val gewond aan haar been. Zij mocht na medische behandeling in het ziekenhuis nog dezelfde avond naar huis. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Mannen na ruzie op kermis aangehouden

DELFZIJL De politie heeft donderdagavond op het terrein van de kermis op de Molenberg in Delfzijl twee broers van 18 en 20 jaar, beiden uit Delfzijl, en een 46-jarige man uit Weert aangehouden. De 18-jarige werd aangehouden, omdat hij een ruit van een grijpautomaat had vernield. Agenten constateerden dat de ruit daadwerkelijk was vernield, waarna de Delfzijlster werd ingerekend. Hierop deelde de twee jaar oudere broer een klap uit aan de eigenaar van een schiettent. De verdachte werd vervolgens door agenten naar de grond gewerkt en ingerekend. Terwijl hij op de grond lag, vond de eigenaar van een andere kermisattractie, de 46-jarige man uit Weert, om de 20-jarige Delfzijlster een trap te geven. Hierop werd ook de Limburger aangehouden. Bij de fouillering troffen de agenten een zakje met vermoedelijk harddrugs aan. De drie verdachten werden ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 2460, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Slochteren, Provincialeweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1640, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1876, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Gotenburgweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1276, aantal overtredingen: 118, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Plantaanlaan:aantal geregistreerde voertuigen: 774, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Garmewole, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1469, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1204, aantal overtredingen: 102, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.