Politie Haaglanden

Persberichten 21 mei

Haaglanden, 21-05-2010

Ex-ISDer weer gesnapt bij winkeldiefstal
Den Haag In zijn poging om dekbedovertrekken te stelen uit een warenhuis werd een 53-jarige Hagenaar donderdag 20 mei gesnapt door het winkelpersoneel. De politie nam de man mee en hij bekende de diefstal. De man is een bekende van de politie en heeft al eerder een ISD maatregel opgelegd gekregen. Twee bij de politie bekende veelplegers liepen donderdag 20 mei tegen de lamp. 's Ochtends stal een 53-jarige Hagenaar rond 11.20 uur goederen bij een supermarkt aan de Laan van Wateringseveld. Hij werd aangehouden. 's Avonds rond 19.00 uur vernielde een 44-jarige plaatsgenoot een winkelruit en bedreigde twee personeelsleden van de winkel aan de Binckhorstlaan. De medewerkers belden de politie en gaven een goed signalement door, waarna agenten de Hagenaar op het Trekvlietplein aantroffen. De medewerkers deden aangifte van bedreiging en vernieling. Ook bleek de veelpleger zijn rijbewijs nog in te moeten leveren na een eerdere ontzegging.

Korpsprioriteit Veelpleger aanpak
Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt Politie Haaglanden zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid. Tijdens deze twee jaar durende maatregel krijgen veelplegers zorg aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van drugsproblematiek. Het is uiteindelijk aan de rechter om de isd-maatregel op te leggen.

Hardleerse bestuurder
Den Haag Agenten betrapten donderdag 20 mei om 21.15 uur een 24-jarige Hagenaar op het rijden zonder rijbewijs. De Hagenaar viel op omdat hij met mistlampen en stadsverlichting over de Regentesselaan reed. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Aan het politiebureau bleek dat de man al drie keer eerder een bekeuring had gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Met een vierde op zak mocht hij het politiebureau verlaten. In de auto mocht de man niet meer rijden.

Gewond bij aanrijding
Den Haag Een 49-jarige Haagse scooterrijdster raakte donderdag 20 mei om 17.35 uur gewond bij een aanrijding. Een 40-jarige Haagse reed met haar personenauto in de Driebergenstraat en wilde bij de Werkhovenstraat afslaan. Zij zag bij het afslaan de scooterrijdster over het hoofd en kon een aanrijding niet voorkomen. Ambulancepersoneel bracht de scooterrijdster met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Man rijdt in op politievoertuig
Den Haag Twee Hagenaars (18) wilden donderdag 20 mei niet meewerken aan een controle van Politie Haaglanden. Toen agenten de mannen een stopteken gaven, reden zij er met hoge snelheid vandoor. Een korte achtervolging volgde en de bestuurder reed hard op het voertuig van de agenten af. De agenten gebruikten een vuurwapen om de mannen tot stilstand te brengen. Beide mannen zijn aangehouden voor poging tot doodslag. Het voertuig is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Gestolen bromfiets teruggevonden
Den Haag Agenten controleerden donderdag 20 mei aan de Stationsweg een bromfiets. Deze bleek gesignaleerd te staan als gestolen. De bestuurder (16) en zijn passagier (14) zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de jongens is proces verbaal opgemaakt. De bromfiets is in beslag genomen.

Hoofdpijn
Den Haag Een 47-jarige Hagenaar liep donderdag 20 mei verwondingen aan zijn hoofd op toen hij op het Hoflandplein tegen de zijkant van een passerende tram aan liep. De man viel daardoor op de grond en verwondde zijn hoofd. De man werd door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is zijn wond gehecht.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag Energieleverancier Eneco signaleerde donderdag 20 mei een uitzonderlijk hoog stroomverbruik in een woning aan het Spui en nam contact op met de politie. Agenten doorzochten de woning en troffen een hennepkwekerij aan met 350 planten. De bewoner is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Op strooptocht
Rijswijk Bedrijfsbeveiligers betrapten donderdag 20 mei om 18.00 uur in het winkelcentrum In de Boogaard een 37-jarige winkeldievegge. De vrouw nam bij drie winkels voor een totaalbedrag van 280 euro aan kleding mee zonder daarvoor te betalen. De vrouw wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Op poller
Den Hoorn Een 49-jarige vrachtwagenbestuurder uit Tsjechië bemerkte donderdag 20 mei om 16.00 uur tot zijn schrik dat zij wagen op de Reinier de Graafweg niet meer verder wilde rijden. Dat was op zich niet zo verwonderlijk, aangezien de man een poller over het hoofd zag. De poller raakte daarbij zwaarbeschadigd.

Dorstige winkeldieven
Naaldwijk Drie Hagenaars (22, 34 en 27 jaar) namen donderdag 20 mei bij twee supermarkten aan de Dijkstraat in Honselersdijk en de Verdilaan in Naaldwijk een grote hoeveelheid blikjes Bacardi-cola mee. Bij de winkel in Honselersdijk namen de drie mannen 31 blikjes mee. De diefstal werd pas ontdekt toen de mannen weg waren gereden. Zij reden echter direct door naar de Verdilaan en probeerde het nogmaals. Ook daar lukte het om een groot aantal van dezelfde blikjes mee te nemen. Op basis van het door het winkelpersoneel verstrekte signalement konden inmiddels gewaarschuwde politieagenten het trio op Middel Broekweg aanhouden. De auto lag vol met de bewuste blikjes drank. Ontkennen had dan ook geen zin meer. De verdachten zitten nog in hechtenis.

Fietser onderuit
Poeldijk Een 79-jarige fietser uit Poeldijk raakte donderdag 20 mei om 14.10 uur met zijn fiets ten val. Twee scooterrijders (16-17) haalden op de Nieuweweg de man in. Tijdens het inhalen, raakten zij de man die daardoor viel. Het slachtoffer moest vanwege enkele lichte verwondingen naar het ziekenhuis.

Brand in hennepkwekerij
Naaldwijk Een uitslaande brand op een zolderetage aan het Gele Plomp bleek vermoedelijk te zijn veroorzaakt door een hennepkwekerij met circa 150 planten. Brandweer en politie rukten vrijdagochtend 21 mei om 09.00 uur massaal uit naar de woning. Niemand raakte bij de brand gewond. De 64-jarige bewoonster werd door de politie aangehouden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Arbeidsongeval
Pijnacker Een 43-jarige bouwvakker raakte donderdag 20 mei om 13.00 uur zwaargewond bij een arbeidsongeval op de Floralaan. De man was bezig met het stellen van een muur die om onbekende reden omviel en de man raakte. De GGD vervoerde het slachtoffer met rugklachten naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Vasthoudendheid loont
Nootdorp Een 40-jarige bewoonster van de Hof van Loosduinen toonde donderdag 20 mei vasthoudendheid, moed en creativiteit. Drie jongeren belden omstreeks 16.30 uur bij de vrouw aan en vroegen of zij een donatie wilde doen voor een sponsorloop van school. De vrouw gaf de jongeren 2,50 euro. Toen zij weg waren, vertrouwde de vrouw het niet en belde met de school van de jongeren. Daar kreeg de vrouw te horen dat er geen sponsorloop was. Als een ware Sherlock Holmes ging de vrouw op onderzoek uit. Gewapend met fotocamera zag zij het drietal lopen op de Kruisweg. Zij sprak de jongeren aan en vroeg om de lijst met sponsors. De jongeren boden haar 5 euro aan maar daar nam zij geen genoegen mee. Zij fotografeerden de jongeren als bewijs. Het drietal spatte uit elkaar en de vrouw wist één van de jongeren weer te lokaliseren. Zij deed een ander shirt aan om niet op te vallen, leende van een tienermeisje een fiets en zette haar zoektocht voort. Toen zij wederom één van de jongeren zag lopen bij het Randstadrailstation Nootdorp, liet zij iemand anders de politie bellen. Het was voor de agenten een Abctje om de 17-jarige Rotterdammer aan te houden. Aan het politiebureau bekende de jongen. De politie stelt een onderzoek in. De 40-jarige verdient met recht een bloemetje voor haar optreden.

Nieuwe outfit?
Zoetermeer Twee vrouwen (42 en 46 jaar) uit Eindhoven brachten donderdag 20 mei om 13.00 uur een bezoek aan Zoetermeer. De vrouwen waren kennelijk op zoek naar een nieuwe outfit. Zij wisten bij diverse kledingzaken aan de Promenade ruim 45 kledingstukken mee te nemen zonder daarvoor te betalen. Beveiligingspersoneel betrapte het tweetal en belde de politie. Die zagen de twee dames in hun auto de nabij gelegen parkeergarage verlaten. In hun auto lag een compleet nieuwe garderobe. Beide vrouwen kregen een proces-verbaal en moesten hun nieuw verworven bezit afstaan.