Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht, 21-05-2010

Aanrijding met drank op

VEENENDAAL Een automobilist met een slok te veel op belandde op donderdagavond 20 mei op zijn kant.

Rond 20.25 uur kreeg de politie de melding dat op de Rondweg Oost een auto over de kop zou zijn gegaan. Ter plaatse troffen agenten een auto op zijn kant aan met daarbovenop de bestuurder, een 37-jarige man uit Ede (Gld). Hij gaf aan niet te weten hoe het ongeluk, waarbij hij een lantaarnpaal had geraakt, was gebeurd. Hij werd ter plaatse door personeel van een ambulance onderzocht. Hij was niet gewond geraakt, maar bleek wel een lage bloedsuikerspiegel te hebben. Mogelijk was hij daardoor onwel geworden.

De agenten roken een alcohollucht bij de Edenaar. Hij bleek te veel te hebben gedronken en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 475 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Binnenbocht

WIJK BIJ DUURSTEDE Een automobilist nam op donderdagavond 20 mei de binnenbocht en botste op een tegenligger.

Rond 19.50 uur reed een 24-jarige automobilist uit Zeist over de Bakboord. Ter hoogte van de kruising met het Kombuis nam hij de binnenbocht en botste daardoor op een tegenligger, een 41-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede. Zij werd met nekklachten per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht. De Zeister bleek te veel te hebben gedronken en agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 255 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 88 ug/ voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Van galerij gevallen

WIJK BIJ DUURSTEDE Een man raakte op donderdagavond 20 mei gewond toen hij van een galerij viel.

Een 24-jarige man uit Wijk bij Duurstede was rond 20.30 uur op de galerij op de eerste verdieping van een flat aan de Dr. Janssenstraat wat aan het dollen. Daarbij viel hij naar beneden, kwam op zijn benen terecht. Hij raakte buiten bewustzijn. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.