Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 21-05-2010

Inbrekers

VINKEVEEN De politie hield in de vroege ochtend van vrijdag 21 mei twee mannen aan op verdenking van poging tot inbraak.

Rond 03.30 uur kreeg de politie de melding dat vijf mannen op de Herenweg verdacht rondliepen bij een pand. De getuige belde 1-1-2 en meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten die op de Herenweg kwamen, zagen een man wegrennen. Zij gingen er te voet achteraan, maar raakten aanvankelijk het zicht op de verdachte kwijt. Met meerdere agenten doorzochten zij de bosschages. Daarbij troffen zij twee verdachten, 25 en 34 jaar oud en afkomstig uit Roemenië en Bulgarije, aan. Het tweetal werd aangehouden en is voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht. Bij het pand troffen de agenten een auto aan, waarvan één van de verdachten de sleutel had. De auto werd in beslag genomen. De agenten zochten in de omgeving met onder andere een warmtebeeldkijker naar de andere verdachten, maar die werden niet meer aangetroffen.

Ter plaatse bleek dat er was geprobeerd bij het pand in te breken. Door de snelle melding van de getuige werden de verdachten echter vroegtijdig bij hun criminele activiteiten gestoord, waardoor zij geen kans hadden gezien in het pand te komen.

Te veel op

MONTFOORT Agenten hielden aan het begin van de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 mei een automobilist aan omdat hij een behoorlijke slok te veel op had.

Rond 00.15 uur controleerden agenten een 47-jarige automobilist uit Montfoort op de Willeskop. Hij bleek flink wat gedronken te hebben en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Montfoorter 730 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.