Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 21-05-2010

Passant redt motorrijder

SCHALKWIJK Een motorrijder belandde op donderdagavond 20 mei na een ongeval in een sloot en werd door een passant gered.

Rond 18.35 uur reed een 22-jarige motorrijder uit Woudenberg over de Lekdijk in de richting van Nieuwegein. Daar raakte hij in een slip, schoot rakelings langs een 56-jarige man uit Schalkwijk en zijn vrouw die daar hun hond aan het uitlaten waren, raakte een boom en belandde in een enkele meters lager gelegen sloot. De motorrijder verdween onder het wateroppervlak. De Schalkwijker bedacht zich geen moment, sprong in de sloot en haalde het slachtoffer boven water en bracht hem op het droge. De Woudenberger werd met mogelijk twee gebroken polsen per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Scootmobiel aangereden

NIEUWEGEIN Een vrouw in een scootmobiel werd op donderdag 20 mei door een auto aangereden en raakte gewond.

Rond 12.05 uur reed een 68-jarige automobilist uit Nieuwegein vanaf het Wenckebachplantsoen de Richterslaan op. Daarbij zag hij een scootmobiel bestuurd door een 70-jarige vrouw uit Nieuwegein over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. Door de aanrijding viel de scootmobiel om. De Nieuwegeinse is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht om te kijken of zij mogelijk haar heup had gebroken.

Onder invloed op vluchtstrook A27

VIANEN - Een automobilist bleek in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 mei onder invloed in een auto te zitten.

Rond 01.50 uur zagen agenten een auto op de vluchtstrook van de Rijksweg A27 ter hoogte van Vianen staan. Zij zagen een 29-jarige man uit Utrecht in de auto aan. Hij was kennelijk onder invloed van drank en drugs. De agenten troffen bij zijn fouillering drugs aan. Die werden in beslag genomen en de agenten hielden de verdachte aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Overlastcontrole

NIEUWEGEIN De politie hield op donderdag 20 mei aan het eind van de middag en begin van de avond een controle op en rond de Rapenburgerschans om de (jeugd)overlast terug te dringen.

De agenten constateerden dat het hinderlijke gedrag bestond uit onder andere het nafluiten en naroepen van vrouwen, (brom)fietsen op de stoep, bromfietsrijden zonder helm en het op straat gooien van afval. Er werden drie verdachten, 14, 16 en 36 jaar en allen afkomstig uit Nieuwegein, aangehouden en zij kregen zes bekeuringen.

Verkeerstwist

IJSSELSTEIN Bij een verkeerstwist werd een automobilist op donderdagavond 20 mei met een mes bedreigd. Agenten hielden de verdachte later aan.

Rond 19.20 uur reed een 28-jarige automobilist uit Bilthoven vanaf de Weg der Verenigde Naties rechtsaf de Utrechtseweg op. Bij hem in de auto zaten zijn vrouw en zoontje van 19 maanden. Een auto voor hem remde plotseling, terwijl de weg voor hem nog een stuk vrij was. De Bilthovenaar schrok daar erg van, remde ook en toeterde om duidelijk te maken dat de andere automobilist gevaarlijk bezig was. Die stak zijn middelvinger op en ging kennelijk opzettelijk zacht rijden en remde zonder enige aanleiding. Over en weer maakten beide automobilisten gebaren en riepen naar elkaar. Vervolgens toonde de andere automobilist een mes en maakte daarmee bewegingen in de richting van de Bilthovenaar. Die voelde zich daardoor erg bedreigd. Daarna reed de verdachte met hoge snelheid weg.

De Bilthovenaar belde 1-1-2 en agenten gingen ter plaatse. Zij keken in de omgeving naar de verdachte uit en hielden hem, een 22-jarige man uit IJsselstein, in IJsselstein aan. Hij bleek een mes bij zich te hebben, dat in beslag werd genomen. De verdachte is voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.