Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.55 uur

Utrecht, 21-05-2010

Gewond bij aanrijding

BAARN Een 41-jarige bromfietser uit Baarn is op donderdag 20 mei rond 17.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.

De personenauto werd bestuurd door een 25-jarige vrouw, eveneens uit Baarn. Zij reed weg bij een tankstation en wilde de Drakenburgerweg oprijden en zag daarbij de 41-jarige bromfietser over het hoofd. Deze kon de auto niet meer ontwijken en kwam ten val. Daarbij gleed het slachtoffer over het wegdek en botste hard tegen de auto, waarbij hij gewond raakte aan onder andere benen, hoofd en kin. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer eerste hulp verleend en overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Vermoedelijk heeft de vrouw geen voorrang verleend aan de bromfietser.

Rijbewijs kwijt

SOESTERBERG Een 41-jarige motorrijder uit Leusden mocht op donderdag 20 mei zijn rijbewijs inleveren, nadat hij een forse snelheidsovertreding had begaan.

Rond 19.15 uur zagen agenten de man rijden op Het Zeisterspoor, waarbij hij opviel door zijn snelheid. Na een trajectmeting bleek hij, na correctie, 104 km/h te hebben gereden. Op die weg geldt een maximumsnelheid van 50 km/h. De 41-jarige mocht werd langs de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.