Gemeente Alkmaar


Start bouw dubbele sportzaal aan de Amstelstraat

Alkmaar, 21 mei 2010

Donderdagmiddag draaide wethouder Sport Peter de Baat de eerste paal voor de nieuwe dubbele sportzaal aan de Amstelstraat de grond in. Hij gaf hiermee het startsein voor de renovatie en nieuwbouw op en rond de locatie van de Sporthal Oudorp. De nieuwe sporthal kan door middel van een zogenaamde `zakwand' snel getransformeerd worden tot twee aparte zalen. Als alles volgens schema verloopt, zijn de bouwwerkzaamheden rond januari 2011 afgerond.

Nieuwbouw en renovatie
Naast de nieuwbouw wordt de huidige oude sportzaal geheel gerenoveerd. De oude sportzaal uit het begin van de jaren zeventig voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen en renovatie was dan ook onontkoombaar. Toen enkele jaren geleden de nabij gelegen sportzaal aan de Maasstraat afbrandde, is er voor gekozen om met het budget dat hierdoor loskwam de dubbele sportzaal te realiseren zoals deze er nu komt.

Voordelen dubbele sportzaal
Naast het voordeel voor de sportverenigingen en scholen die gebruik gaan maken van de nieuwe dubbele sportzaal, geeft het ook de omgeving een impuls. Voor Oudorp gaat de nieuwe zaal extra mogelijkheden bieden om wijkactiviteiten te organiseren als deze niet in buurthuis De Oever gehouden kunnen worden. Hierbij valt te denken aan dans- en toneelactiviteiten. Tevens kunnen er grotere sportactiviteiten dan voorheen plaatsvinden.