Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.05 uur

Utrecht, 21-05-2010

Scootercontrole

LEUSDEN De politie heeft op donderdag tussen 07.30 uur en 10.00 uur op de Dodeweg west, 51 scooters/bromfietsen gecontroleerd. Twintig bestuurders kregen een bekeuring.

Bekeuringen werden onder andere uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, het niet-dragen van een helm, gladde banden, ondeugdelijke remmen en het produceren van teveel geluid. Drie bestuurders deden afstand van de uitlaat van hun scooter/bromfiets.

Veel te veel gedronken

WOUDENBERG Een 25-jarige man uit Soesterberg moest in de vroege ochtend van 21 mei zijn rijbewijs inleveren nadat bleek dat hij veel te veel had gedronken.

Agenten zagen de man rond 0.00 uur rijden op Laanzicht en viel hij op door zijn weggedrag. Besloten werd hem aan de kant te zetten. Omdat de verdachte nogal naar alcohol rook, lieten agenten hem blazen. Hij blies een F. Dat betekent doorgaans dat er behoorlijk wat alcohol is gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 710 ug/l uit. Aangezien de man beginnend bestuurder is, lag de limiet op 88 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Met een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal op zak, mocht de man het bureau verlaten.

Belediging

AMERSFOORT Een 44-jarige man uit Amersfoort werd op donderdag 20 mei aangehouden, omdat hij het nodig vond om zijn middelvinger op te steken naar agenten.

De agenten reden rond 22.00 uur over t Zand naar het politiebureau, toen de 44-jarige op het terras van een café zijn middelvinger in de richting van de agenten opstak.

Die spraken de man vervolgens aan op zijn gedrag. Een gesprek bleek onmogelijk, daar de man onder invloed van alcohol leek te zijn. Hij bleef vervelend doen en wilde ook geen legitimatiebewijs laten zien. De man werd aangehouden wegens belediging. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond bij aanrijding

WOUDENBERG Een 38-jarige man uit Woerdense Verlaat is op donderdag 20 mei gewond geraakt toen hij op de fiets in botsing kwam met een auto, bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Leusden.

De vrouw kwam rond 13.00 uur uit de richting van Woudenberg en reed over de Parallelweg richting van Maarsbergen. De 38-jarige fietser kwam uit de richting Ringelpool en stak de kruising over. De 39-jarige automobiliste kon de man niet meer ontwijken en reed hem aan, waarbij hij gewond raakte. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer, met onder andere een zware hersenschudding, naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.