Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 21-05-2010

Schietincident

UTRECHT Op het Kastelenplantsoen vond donderdagavond een schietincident plaats waarbij een man gewond raakte. Twee mannen werden aangehouden.

Rond 19.05 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten werd op het Kastelenplantsoen. Ter plaatse bleek dat meerdere getuigen hadden gezien dat er geschoten was. Waarschijnlijk was bij het schietincident een man gewond geraakt, in een auto gezet en weggereden. Uit onderzoek bleek dat niet veel later een 29-jarige man uit Utrecht zich in het Diaconessenziekenhuis had gemeld met schotwonden. De politie heeft de man in het ziekenhuis aangehouden. Ook een tweede verdachte, een 22-jarige man uit Utrecht, werd in de omgeving aangehouden.

Wat de rol van beide verdachten bij het schietincident is weet de politie nog niet. Het Kastelenplantsoen is lange tijd afgezet geweest voor onderzoek. De politie heeft al een groot aantal getuigen gesproken, maar is nog op zoek naar meer informatie over de schietpartij. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Valse collectant aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij zich voordeed als collectant voor een goed doel maar zelf het goede doel was.

Getuigen belden omstreeks 22.45 uur naar de politie omdat men een man aan de deur had gehad die liep te collecteren voor een goed doel. De getuigen vertrouwden het niet. Ter plaatse werd een 53-jarige man uit Nieuwegein aangetroffen. De man gaf aan te collecteren voor het goed doel.

Uit onderzoek bleek dat de man bekend stond bij de politie en al eerder was aangehouden voor het illegaal collecteren voor een goed doel. Het goede doel van de man bleek wederom hij zelf te zijn. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een horecagelegenheid aan de Mauritiuslaan vond in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 mei een gewapende overval plaats.

Rond 01.10 uur wisten twee mannen via een zijingang het gebouw binnen te komen. Een medewerker moest van het tweetal, onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen, geld afstaan. Na de overval vertrokken de daders op een zwarte scooter in de richting van de Zeehaenkade. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Lastige klant

UTRECHT De politie heeft op donderdag 20 mei een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden, omdat hij bleef weigeren zijn rijbewijs te tonen nadat hij door rood was gereden.

Rond 22.15 uur zagen agenten de man, die een taxibusje bestuurde, over de rotonde Marnixlaan/Van Hoornekade rijden. Bij het verkeerslicht halverwege de rotonde reed de man door rood. Op het Nijenrodeplantsoen werd hij langs de kant gezet. De 24-jarige begon zich meteen recalcitrant te gedragen. Toen hem tot viermaal toe gevraagd werd naar zijn rijbewijs en hij deze niet wilde laten zien, werd hij aangehouden. Met een aantal bekeuringen op zak mocht de man het bureau weer verlaten.