Gemeente Brummen


Provincie combineert adviesraden tot Raad voor Omgevingsbeleid

(Oorspronkelijke publicatie datum: 21-05-2010)

Van vier provinciale adviesorganen naar één Provinciale Raad voor Omgevingsbeleid die adviezen uitbrengt over maatschappelijke ontwikkelingen en beleidsvoornemens op het gebied van alle aspecten van de leefomgeving van Gelderland. Deze samenvoeging levert een bijdrage aan deregulering. Niet alleen krijgt de advisering een meer integraal karakter, ook levert de samenvoeging efficiencywinst op.

Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland stellen aan Provinciale Staten voor een verordening vast te stellen op basis waarvan deze nieuwe raad kan worden ingesteld. Gelderland kent op dit moment de Provinciale Commissie voor de Fysieke Leefomgeving, de Provinciale Commissie Landbouw en Natuurbeheer, de Provinciale Commissie voor Stedelijke Vernieuwing en Wonen en het Gelders Beraad voor Bouwen en Wonen. Deze commissies worden straks opgeheven om op te gaan in de nieuwe Provinciale Raad voor Omgevingsbeleid. Haar werkveld strekt zich uit over de beleidsterreinen: ruimte, wonen, cultuurhistorie, mobiliteit, economie, landbouw, landschap, natuur, milieu, water en klimaat.

Gedeputeerde Staten stellen op voordracht van de Commissaris van de Koningin aan Provinciale Staten voor om de heer P.J.J.M. Peters uit Didam (thans voorzitter van de PCFL) te benoemen tot voorzitter van de nieuwe Provinciale Raad voor Omgevingsbeleid.