Gemeente Zoetermeer

Hondenkaart Oosterheem vastgesteld

hondje
De gemeente heeft de nieuwe hondenkaart voor de wijk Oosterheem vastgesteld. De tussentijds aangepaste hondenkaart is tot stand gekomen met de inbreng van bewoners van Oosterheem. Zij konden hierover hun mening geven en voorstellen doen. De hondenkaart Oosterheem is te bekijken op de wijkpost Oosterheem. Ook kunt u de kaart hier downloaden.

Reden voor de tussentijdse aanpassing was het feit dat de wijk Oosterheem in ontwikkeling is en er situaties veranderd zijn. Voor een beter evenwicht in de uitlaatmogelijkheden is opnieuw naar de losloopplekken gekeken. Begin 2012 wordt de hondenkaart voor heel Zoetermeer (inclusief Oosterheem) herzien en opnieuw vastgesteld.

Honden in Zoetermeer mogen alleen aangelijnd worden uitgelaten, met uitzondering van speciaal aangewezen plaatsen en routes. Het achterlaten van hondenuitwerpselen is altijd en overal verboden, behalve in het struikgewas. Daarbuiten geldt een opruimplicht. Deze regels gelden zowel in gebieden waar honden moeten zijn aangelijnd, als op plaatsen waar honden los mogen lopen, ook op de speciaal aangelegde uitlaatveldjes.

De persoon die de hond uitlaat is verantwoordelijk voor de eventuele 'ongelukjes' van de hond. Speciale opruimzakjes zijn verkrijgbaar bij elke wijkpost en kunnen in elke afvalbak in de hele stad worden gedeponeerd.

De Hondenkaart voor heel Zoetermeer vindt u bij Sport & Vrije Tijd. Te downloaden:

* Hondenkaart Oosterheem - april 2010.pdf (1,68 MB)