Watersportverbond - KNWV

Nieuwe 470 voor Berkhout en Westerhof

donderdag 20 mei 2010

Lobke Berkhout en Lisa Westerhof hebben in Medemblik hun nieuwe 470 boot gepresenteerd. Uniek aan deze boot is het grafische ontwerp dat voor het eerst ook doorloopt in de zeilen. Tevens ondertekenden de huidige wereldkampioenen in de 470 klasse drie overeenkomsten, met persoonlijke sponsors Delta Lloyd en Lens Express en met de stichting Dark & Light.

(foto vlnr Henk Gemser, Lobke Berkout en Lisa Westerhof voor de nieuwe boot)

Het zeilduo maakte daarnaast ook bekend een overeenkomst te hebben afgesloten met Meteo Consult in Wageningen. Tijdens de Delta Lloyd Regatta World Cup in Medemblik en het WK 470 half juli in Scheveningen hopen de titelverdedigers volop te profiteren van de extra tips van weerman Reinier van den Berg en zijn collega's.

Stabieler worden met nieuwe boot en partners
Samen won het duo in 2009 de wereldtitel in de 470 klasse in hun debuutjaar. Berkhout legde uit dat ze in 2009 de ideale omstandigheden hadden. Maar de resultaten tijdens de drie ISAF World Cups in 2010 vielen tegen.

Berkhout zei: ''Van die drie teleurstellende klasseringen hebben we behoorlijk gebaald. Maar we hebben er ook veel van geleerd. We zijn bij weinig wind gewoon nog niet stabiel genoeg. We nemen soms nog te veel risico bij de start, omdat we te gretig zijn. We willen te graag.''

Westerhof: ''Ook onze samenwerking in de boot is nog niet optimaal. Daardoor laten we eveneens kansen liggen op het water. Kortom, er zit nog veel rek in bij ons. Als team groeien we nu naar elkaar toe. Bij het WK in eigen land willen we heel graag weer om de medailles meestrijden. Misschien volgende week in Medemblik al.â

Delta Lloyd Regatta
De organisatie van de Delta Lloyd Regatta 2010 ontving dit jaar een recordaantal voorinschrijvingen. Maar liefst 707 boten uit 53 landen meldden zich aan voor deze vijfde World Cup van het seizoen. Vanaf woensdag 26 mei komen ze in de tien olympische en één paralympische zeildisciplines in actie. De allesbeslissende Medal Races vinden op zondag 30 mei plaats.

Website Delta Lloyd Regatta, ISAF World Cup 2010
www.deltalloydregatta.org

Website Berkhout en Westerhof: www.olympiceyecatchers.com