Watersportverbond - KNWV

Verbond beste presterende sportbond van 2009

vrijdag 21 mei 2010

Tijdens de Ledenvergadering van het NOC*NSF op 18 mei 2010 is door scheidend voorzitter Erica Terpstra de Van Tuyll-beker uitgereikt aan voorzitter Hugo Snoekc van het Watersportverbond. Het verbond ontving deze prijs door de goede WK-prestaties in 2009.

Foto NOC*NSF: Scheidend voorzitter Erica Terpstra overhandigt de van Tuyll-beker aan voorzitter Hugo Snoekc van het Watersportverbond De Van Tuyll-beker werd in 1922 door het bestuur van NOC ingesteld en wordt sindsdien uitgereikt aan de sportbond die de hoogste score heeft behaald bij deelname aan wereldkampioenschappen in de Olympische en Paralympische disciplines in het afgelopen jaar. De prijs is één keer eerder, in 1981, aan het Watersportverbond toegekend.

Het Watersportverbond kreeg de hoogste score van alle aangesloten sportbonden toegekend door de uitstekende prestaties van de Delta Lloyd Kernploeg.

Zo werden Lisa Westerhof en Lobke Berkhout wereldkampioen in de 470 bij de dames, werden Sven en Kalle Coster 4e in de 470 bij de heren, behaalde Marit Bouwmeester in de Laser Radial voor dames de 4e plaats, won windsurfer Dorian van Rijsselberge brons in de RS-X en won paralympische zeiler Thierry Schmitter de wereldtitel in de
2.4mR-klasse.

"Deze erkenning zien wij als een groot compliment voor de inspanningen van de laatste tien jaren om onze zeiltalenten in Nederland met ambitieuze programma's steeds beter te maken", aldus Hugo Snoekc. Â
"We zijn trots op de twee gewonnen zilveren medailles van de Spelen in China in 2008. In onze ogen een gevolg van goede voorbereidingen, de uitgevoerde talentontwikkelingsprogramma's en de Olympische campagnes via coachgestuurde programma's. Voor de spelen in 2012 in Weymouth wordt de ingeslagen koers van de Delta Lloyd Kernploeg nog een stukje bijgesteld, maar blijft ambitieus: 'hoger en harder'."

Kijk voor meer informatie op www.watersportverbond.nl/topzeilen.