Gemeente Schagen


Kunstobject centrumrand-Oost

Aangezien de gemeente Schagen, zowel wat betreft de oude als de nieuwe wijken, nauwelijks is bedeeld met beeldende kunst, decoratieve versieringen en dergelijke vindt het gemeentebestuur het gewenst op dit punt een actiever beleid te voeren en waar dit mogelijk is, door het beschikbaar stellen van gelden, de mogelijkheid te bieden één of andere artistieke verlevendiging aan te brengen. Voor dit doel is door de gemeenteraad in 1996 de percentageregeling beeldende kunst vastgesteld.

Tevens is een Adviescommissie voor de beeldende kunst in het leven geroepen.

Nu de uitvoering van het plan in volle gang is, is de Adviescommissie gevraagd de procedure te starten. In dat kader heeft de Adviescommissie de kunstenares Romee Kanis gevraagd een drietal schetsen/ontwerpen te maken. Alle drie de thema's staan vermeld op deze site.

Wij achten het, in het kader van een zorgvuldige procedure, wenselijk om de wijkbewoner(s) een voorkeur te laten uitspreken aan de hand van de ingeleverde 3 schetsontwerpen. Hiertoe wordt de mogelijkheid geboden tot 7 juni 2010. De buurtbewoners hebben een briefje ontvangen met bijgevoegd een antwoordstrook.

U kunt ook bijgevoegd voorkeurs formulier invullen en aan ons opsturen.

Op basis van de voorkeur van de buurtbewoners én het door de Adviescommissie uit te brengen voorstel zal door het gemeentebestuur een definitieve opdracht worden verstrekt voor het vervaardigen van één van de drie kunstwerken.

Speelplezier

Ringsteken

2. Ringsteken


1. Speelplezier

Gezellig aanzitten


2. Gezellig aanzitten

Voorkeurformulier kunstwerk Centrumrand-oost
';