Rechtbank Utrecht


Rechter beslist later over getuigenverhoren Fortis

21 mei - De rechter in Utrecht beslist later over het (mogelijke) vervolg van de geplande voorlopige getuigenverhoren van drie ex-topmannen van Fortis. Ex-bestuurder Votron zou vrijdag gehoord worden, maar hij verscheen niet.

De raadsman van Votron gaf tijdens de zitting vrijdagmorgen aan dat de ex-bankbestuurder niet bereid is voor een Nederlandse rechter te getuigen, maar dat hij dit wél voor een Belgische rechter wil doen. Verder stelt Votron zich op het standpunt dat door het instellen van een cassatieberoep tegen een beslissing van het gerechtshof de zaak in Utrecht geschorst zou zijn. De raadslieden van ex-bestuurders Lippens en Mittler sloten zich hierbij aan. Votron zou ook niet zijn opgeroepen voor de zitting van vandaag, aldus zijn raadsman.

De rechter moet nu beslissen over het (mogelijke) vervolg van de procedure. Hij zal dat waarschijnlijk eind volgende week doen.

De voorlopige getuigenverhoren zijn verzocht door een groep beleggers. Zij willen de voormalige Fortis-bestuurders ondervragen over wat deze wisten omtrent de gezondheid van de bank in de jaren 2007 en 2008. Zij zeggen door de uitlatingen van de bestuurders schade te hebben geleden.

Bron: Rechtbank Utrecht Datum actualiteit: 21 mei 2010 Naar boven