Openbaar Ministerie

reactie OM naar aanleiding van berichtgeving in de Telegraaf van 21 mei 2010

21 mei 2010 - Ressortsparket Arnhem

Er is nooit sprake geweest van verlof van de verdachte in de zaak van de neergestoken politieman Oostrom. De Telegraaf van 21 mei 2010 opent met een artikel dat aan de verdachte in die zaak tot en met maandagavond verlof zou zijn verleend. Dat is niet juist. Van verlof voor de verdachte in de zaak van de gewonde politieman is op geen enkel moment sprake geweest.

Aan het bericht in De Telegraaf ligt een misverstand ten grondslag. De ontstane verwarring is te verklaren uit het feit dat de advocaat die de belangen behartigt van de gewonde politieman ook optreedt in een andere zaak. In deze zaak vertegenwoordigt zij een slachtoffer van een verdachte die dezelfde naam draagt als de gewonde politieman. Aan de verdachte in die zaak is verlof verleend. Het slachtoffer in die zaak moest hierover worden geïnformeerd.

Van het verlenen van verlof voor de verdachte in de zaak van de gewonde politieman, die door de rechtbank in Utrecht tot 15 jaar gevangenisstraf is veroordeeld en de behandeling van zijn zaak in hoger beroep afwacht, is op geen enkel moment sprake geweest. Om die reden is intrekken of ongedaan maken van enig verlof dan ook nimmer aan de orde geweest.