Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 21 mei

Alkmaar, 21-05-2010 o 13.00 uur

Brand in bedrijfspand

Alkmaar, donderdag 20 mei

Op donderdagavond zag een voorbijganger dikke rook komen uit het dak van een bedrijfspand aan de Berenkoog in Alkmaar. In het bedrijf, waar plastic wordt verwerkt, was brand uitgebroken in de machinekamer. De brandweer was snel ter plaatse en wist het pand grotendeels te sparen. Wel ontstond er grote schade aan de machines. Oorzaak van de brand ligt vermoedelijk in oververhitting in een machine.

Diefstal koper

Alkmaar, vrijdag 21 mei

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.50 uur hield de politie een 42-jarige Alkmaarder aan op verdenking van diefstal van koper. De man reed op de fiets over de Schinkelwaard in Alkmaar. De politie zag dat uit de fietstassen van de man stukken koper staken. De man verklaarde de stukken koperen leiding te hebben gevonden. Bij controle bleek de fiets waarop de man reed in 2007 te zijn gestolen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het koper en de fiets werden in beslag genomen.

Diefstal auto

Hoorn, vrijdag 21 mei

Op vrijdagmorgen omstreeks 04.15 uur hield de politie twee jongens aan op verdenking van diefstal van een auto en een fiets. De politie zag kort daarvoor een personenauto rijden op de Veemarkt in Hoorn. Hier stapten twee personen uit de auto. Zij liepen weg. Controle wees uit dat het portier van de auto beschadigd was doordat deze was opengebroken. Ook bleek de bedrading van de auto te zijn doorverbonden. Op zoek naar de twee jongens zag de politie hen in de omgeving, waar ze op een nieuwe fiets reden. De jongens probeerden te ontsnappen door lopend weg te rennen en lieten daarbij de fiets achter. Even verderop werden zij aangehouden. Het gaat om jongens van 17 en 18 jaar oud. Beiden zijn afkomstig uit Den Helder.

Diefstal bromfiets

Hoorn, donderdag 20 mei

Op donderdagavond omstreeks 20.30 uur hield de politie een 17-jarige jongen uit Hoorn aan op verdenking van diefstal of heling van een snorfiets. De jongen werd aangesproken op de Westerdijk in zijn woonplaats omdat hij met de snorfiets over het trottoir reed. Bij controle bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn en bleek de jongen geen rijbewijs te hebben. Verder onderzoek wees uit dat de snorfiets in 2005 gestolen was. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, donderdag 20 mei

Op donderdagmiddag omstreeks 17.50 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Kerkweg en de Dijkweg in Heerhugowaard. Een 42-jarige man uit Zuidschermer reed in een vrachtwagen over de Dijkweg. Op de Kerkweg reed een 17-jarige jong uit Maarssen op een bromfiets. Achterop bij hem zat een 18-jarige jongen uit Spanbroek. Op de kruising verleende de bromfietser geen voorrang aan de vrachtwagen. De bestuurder van de vrachtwagen kon niet meer op tijd remmen. Er ontstond een aanrijding waarbij de twee jongens met hun bromscooter in de berm terecht kwamen, op het randje van de naast de weg gelegen sloot. Beide jongens werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De 17-jarige bestuurder, die geen rijbewijs bleek te hebben, kwam er vanaf met schrammen en een hersenschudding. De 18-jarige jongen liep een beenbreuk op. Beiden werden opgenomen in het ziekenhuis.

Twee gewonden bij voetbal

Heerhugowaard, donderdag 20 mei

Op donderdagavond omstreeks 21.40 uur sloeg de vlam in de pan bij een voetbaltoernooi aan de Parklaan in Heerhugowaard. Tijdens een wedstrijd tussen het MCA en Quad Heerhugowaard ontstond er ruzie over een overtreding. Beide partijen gingen met elkaar op de vuist. Hierbij raakten twee spelers gewond. Een van hen had klappen gehad en raakte even buiten bewustzijn. Hij kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. Het tweede slachtoffer was in zijn gezicht geschopt. Hij werd overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar voor onderzoek. Later op de avond meldde zich een 20-jarige Heerhugowaarder. Hij gaf aan bij de vechtpartij betrokken te zijn geweest. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Vervoer van afval

Heerhugowaard, vrijdag 21 mei

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.50 uur werd een 56- jarige Alkmaarder gecontroleerd op de Zuidtangent in Heerhugowaard. De verdachte reden in een vrachtwagen waarmee afval werd vervoerd. Hij bleek niet over de benodigde documenten te beschikken zodat er sprake was van illegaal vervoer van afval. Bovendien bleek de vrachtwagen niet verzekerd te zijn. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valse cheques

Alkmaar, donderdag 20 mei

Op donderdagmiddag hield de politie een 53-jarige vrouw uit Heerhugowaard aan bij het grenswisselkantoor aan de Stationsweg in Alkmaar wegens verdenking van oplichting. De vrouw was naar het grenswisselkantoor gekomen om vier Travelers Cheques in te wisselen voor een totaalbedrag van tweeduizend euro. De medewerkster vertrouwde het echter niet omdat de cheques anders aanvoelden dan normaal. Hij hield de vrouw aan de praat terwijl de politie gewaarschuwd werd. Het gevoel van de medewerkster bleek juist te zijn. Het ging om valse cheques. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In een eerste verklaring gaf de vrouw aan geld overgemaakt te hebben naar iemand in Nigeria. Zij had haar geld teruggekregen in de vorm van de valse cheques. Mogelijk is de verdachte zelf ook het slachtoffer van oplichting. De politie stelt een onderzoek in.

Vossen op de weg

Dirkshorn, donderdag 20 mei

Op donderdagavond omstreeks 23.00 uur reed een 39-jarige vrouw uit Den Helder in een personenauto over de Provincialeweg onder Dirkshorn. Toen er plotseling enkele vossen de weg overliepen, remde de vrouw. Achter haar reed een personenbus, bestuurd door een 24-jarige man uit Alkmaar. Deze kon niet op tijd remmen en botste achterop de personenauto. De bestuurster en een passagier die achterin de auto zat, raakten gewond. De passagier moest door de brandweer uit het voertuig geknipt worden. Beide slachtoffers werden voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Hier bleken de verwondingen mee te vallen.

Bestuurder onwel

Avenhorn, donderdag 20 mei

Op donderdagmiddag omstreeks 15.25 uur stond een 52-jarige man uit Grootschermer in zijn personenauto te wachten voor het rode verkeerslicht op de N243 bij de afslag Braken (N507). Hij kwam vanuit de richting Hoorn en ging richting Avenhorn. Achter hem naderde een bestelbus, bestuurd door een 24-jarige man uit Purmerend. Mogelijk werd deze bestuurder onwel tijdens het rijden. Hij reed zonder te remmen achterop de personenauto. De bestelauto schoot naar rechts en ramde de paal van het verkeerslicht. De personenauto weg weggedrukt en reed tegen lichtmast. Beide bestuurders raakten gewond en werden voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Alcoholcontrole

Heiloo, vrijdag 21 mei

Op vrijdagmorgen nam de politie het rijbewijs in van een 22-jarige man uit Heiloo die omstreeks 00.15 uur werd gecontroleerd op de Heereweg in Heiloo. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 605 ug/l. Dat is ruim vijf maal het voor hem geldende maximum van 90 ug/l. Het gaat hier om een beginnend bestuurder waarvoor strengere regels gelden.

De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.