Wageningen, 20 mei 2010,

Komst R&D FrieslandCampina levert Wageningen 150 extra arbeidsplaatsen op

De gemeente Wageningen, de provincie Gelderland, Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland (Oost NV) en stichting Food Valley zijn verheugd dat FrieslandCampina heeft besloten de meeste van haar Nederlandse Research & Development activiteiten in Wageningen te centraliseren. Deze stap sluit uitstekend aan bij de ambities van FoodValley om door te groeien tot dé Europese topregio op het gebied van gezonde en duurzame voeding.

Wethouder Economisch Zaken gemeente Wageningen, Lex Hoefsloot: "het besluit van FrieslandCampina toont aan dat Wageningen, City of Life Sciences, met de aanwezigheid van tal van onderwijs- en onderzoeksinstellingen een aantrekkelijke omgeving biedt voor internationale ondernemingen''.

Gedeputeerde provincie Gelderland, Marijke van Haaren geeft aan dat de investeringen in het FoodValley concept hun vruchten beginnen af te werpen:"nergens ter wereld zit namelijk zo'n hoge hoge concentratie aan specifieke kennis op het gebied van voeding en gezondheid. De komst van FrieslandCampina naar Wageningen beschouw ik dan ook als een groot succes van ons beleid om door samenwerking tussen bedrijven, universiteit, andere kennisisntellingen en overheden FoodValley verder uit te laten groeien''.

In aanloop naar het besluit van FrieslandCampina is er een nauwe samenwerking geweest tussen de Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland (OostNV), de Provincie Gelderland, Wageningen Universiteit en Research Center en de gemeente Wageningen.

Op dit moment werken in Wageningen circa 100 personen bij FrieslandCampina. Op korte termijn komen daar circa 150 personen bij uit Deventer en Tilburg.

Over de exacte locatie moet nog een besluit worden genomen.