Universiteit Twente

Prof. Julius Vancso benoemd tot lid Hongaarse Academie van Wetenschappen

21 mei 2010

UT-hoogleraar prof. Julius Vancso, verbonden aan het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie, is benoemd tot lid van de Hongaarse Academie van Wetenschappen, de Magyar Tudományos Akadémia. Hij zal daar zijn intreerede later dit jaar houden.

De Hongaarse Academie van Wetenschappen is een toonaangevende wetenschappelijke instelling die al in 1825 is opgericht en een rijke traditie kent. "Deze benoeming is een grote eer en internationale erkenning van mijn wetenschappelijk werk", aldus Vancso. De benoeming volgt op zijn eerdere prestigieuze benoeming, ook dit jaar, tot Fellow van de Royal Society of Chemistry in Groot-Brittannië.

juliusvancso

Vancso, zelf geboren in Boedapest, is hoogleraar Materials Science and Technology of Polymers en verbonden aan het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie van de UT. In de recente visitatie 'Chemical Engineering 3TU' haalde zijn groep hoge scores. "De groep speelt een voortrekkersrol in het internationale onderzoek op het gebied van macromoleculaire nanotechnologie", aldus de visitatiecommissie.