Gemeente Brummen


Raad neemt weer diverse besluiten

(Oorspronkelijke publicatie datum: 21-05-2010)

De gemeenteraad heeft donderdagavond 20 mei weer diverse besluiten genomen. Zo besloot de raad unaniem de eerste bestuursrapportage over 2010 vast te stellen. De rapportage laat een positief resultaat zien van circa 233.000 euro. Dit bedrag wordt toegevoegd aan de Algemene Vrije Reserve. Eveneens werd een nieuwe verordening vastgesteld rondom de winkeltijden en kreeg het bestemmingplan Elzenbos instemming van de raad.

Bed&Breakfastvoorzieningen
Door het vaststellen van een beleidregels wordt het in onze gemeente mogelijk om ook in vrijstaande bijgebouwen een Bed & Breakfastvoorziening te realiseren. Om een wildgroei aan vrijstaande en zelfstandige Bed & Breakfastvoorzieningen te voorkomen is in de beleidsregel wel een aantal voorwaarden opgesteld waaraan voldaan moet worden, voordat er sprake is van een legale Bed & Breakfastvoorziening. De raad stemde unaniem in met het voorstel, wel werden er twee amendementen aangenomen. Zo vergroot de raad de maximale oppervlakte voor een voorziening voor grote (land)huizen binnen de bebouwde kom en maakt het mogelijk dat kinderen (in aanvulling op de voorwaarde dat er twee personen op een kamer mogen verblijven) op dezelfde kamer mogen verblijven als hun ouders of begeleiders.

Akkoord op hoofdlijnen
Naast deze besluiten werd er uitgebreid gesproken over het Akkoord op Hoofdlijnen voor het centrumplan voor Eerbeek. Louke van Wensveen, sinds april dit jaar de wethouder die het centrumplan in haar portefeuille heeft, liet weten dat het nieuwe college belang hecht aan een impuls voor het centrum van Eerbeek en in de komende weken de geuite gevoelens van de vier fracties over het concept akkoord tot een besluit te brengen.

De volledige besluitenlijst van de vergadering kunt u hier nalezen. Ook kunt u binnenkort het audio-verslag van deze vergadering hier naluisteren.