Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 21-05-2010

Onderzoek dode man in Tilburgse woning (bericht 3)

TILBURG - In aansluiting op de berichtgeving over het aantreffen van een dode man die vermoedelijk door messteken om het leven is gekomen in een woning aan de Enschotsestraat het navolgende. Zoals eerder gemeld verrichte de politie in totaal vier aanhoudingen, drie Tilburgers van 23, 27 en 59 jaar en een 23-jarige man uit Eindhoven. Vandaag is de 23-jarige Tilburger, een huisgenoot van het slachtoffer, voorgeleid. De Rechter Commissaris stelde hem in bewaring. De Eindhovenaar is in vrijheid gesteld. De 27 en 59-jarige Tilburgers worden niet voorgeleid. Op het lichaam van het slachtoffer wordt vandaag sectie verricht bij het NFI in Rijswijk. De woning in de Enschotsestraat is door de politie nog niet vrijgegeven omdat er nog technisch onderzoek plaats vindt. De politie heeft de identiteit van het slachtoffer vastgesteld. Het gaat om een 38-jarige man.

Woensdagmiddag, 19 mei jl, kwam om 17.00 uur de melding binnen dat de GGD gevraagd was naar een woning aan de Enschotsestraat te gaan in verband met een onwelwording met reanimatie. Twee bikers gingen ter plaatse om de ambulancedienst te assisteren. Ter plaatse vertelde een van de verpleegkundigen dat het slachtoffer was overleden. Hij bleek in een van de kamers te liggen van de woning. De eerste bevindingen van het onderzoek wezen uit dat er sprake was van een geweldsmisdrijf. Vandaag vindt sectie plaats op het slachtoffer bij het NFI in Rijswijk.

Politie spreekt van een rustige uitgaansnacht

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige nacht. Naast 13 bekeuringen voor diverse overtredingen zoals het wildplassen en openbare dronkenschap, verrichte de politie in totaal twee arrestaties. Een Tilburger mocht mee naar het bureau voor belediging en een 22-jarige man uit Moergestel werd aangehouden voor zware mishandeling. In een horecagelegenheid kreeg hij woorden met een 20-jarige man uit Oss. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte met een bierfles tegen het gezicht van de Ossenaar sloeg. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op.

Politie pakt viertal op heterdaad op na beroving

TILBURG - De politie heeft gisteravond in de Textielbuurt 4 Tilburgse minderjarigen (15, 16 en 17 jaar) aangehouden. Ze worden verdacht betrokken te zijn bij een beroving aan de Ringbaan noord. Het
slachtoffer, een 32-jarige Tilburger deed aangifte.

Het slachtoffer liep gisteravond rond 23.30 uur over de Ringbaan Noord in de richting van de Hasseltrotonde. Onderweg werd hij aangesproken door één van de verdachten die hem een fiets te koop aanbood. Tijdens het gesprek voegde zich een tweede verdachte. Plotseling trok één van hen een mes en eiste geld. Om een beroving te voorkomen rende het slachtoffer weg. Ter hoogte van de Hasseltrotonde werd hij ingehaald. Op dat moment stonden er drie verdachten om hem heen. Er ontstond een handgemeen waarbij het slachtoffer op de grond belandde. Het lukte de daders zijn geld afhandig te maken waarna ze weg vluchtten richting de Textielbuurt. Gealarmeerde agenten stelden direct een onderzoek in en zochten in de omgeving. Een getuige meldde dat er mogelijk nog een vierde verdachte bij de beroving betrokken was. Deze jongen zou mogelijk op de uitkijk gestaan hebben. Op verschillende locaties in de textielbuurt troffen ze de verdachten, die voldeden aan het opgegeven signalement aan. Ook vonden de agenten geld en een mes. Tijdens de zoektocht werd een politiehond ingezet die één van de jongens traceerde in een bosschage op het Textielplein. Het viertal is op het bureau in het belang van het onderzoek ingesloten. Zowel het geld als het mes is in beslag genomen.

Tilburger breekt in bij ex

TILBURG - De politie heeft gisteravond een 31-jarige tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht gepoogd ingebroken te hebben in de woning van zijn 34-jarige ex-vriendin. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ontving tegen 19.00 uur de melding van een inbraak in een woning in de wijk Oerle. Agenten die op dat moment in de directe omgeving surveilleerden troffen aanrijdend naar de woning een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de agenten probeerde hij te vluchten wat niet lukte. Agenten zagen tijdens de aanhouding dat hij een verwonding aan zijn hand had. Bij de woning trof de politie de 34-jarige vrouw. Ze vertelde dat hij haar gepoogd had via de achterdeur binnen te komen. Daarbij had hij de ruit vernield waardoor hij zijn hand verwondde. De politie trof aan het kozijn en in de achtertuin bloedsporen aan.

Politie arresteert drie bewoners na aantreffen hennepkwekerij

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 15.30 uur in een woning in de Van Sonstraat twee mannen van 19 en 21 jaar en een 20-jarige vrouw, allen bewoners van het pand aangehouden. Aanleiding daartoe was het aantreffen van een hennepkwekerij in verschillende ruimtes op de eerste verdieping in de woning. De kwekerij huisveste in totaal 163 planten. Het energiebedrijf constateerde dat er met de stroom gerommeld was. Een vierde aanwezige, een baby, is overgedragen aan familieleden.

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 17.00 uur in de
Burgemeester Rauppstraat een 25-jarige automobilist uit Baarle Nassau aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 590 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie treft vuurwapens in woning aan

TILBURG - Agenten hebben gistermiddag in een woning in de Zuid Oosterstraat twee vuurwapens in beslag genomen. De politie stelde een onderzoek in na een anonieme tip. In het pand werd een 21-jarige Tilburger aangehouden. De wapens zijn in beslag genomen. Na verhoor, waarin de verdachte bekende eigenaar te zijn van de wapens, werd hij in vrijheid gesteld.

Brand verwoest schuur

BERKEL-ENSCHOT - Een brand heeft vannacht een schuur met een rieten kap verwoest. Rond 01.00 uur meldde een 35-jarige man uit Udenhout een woningbrand. Agenten die ter plaatse arriveerden zagen dat het geen woning maar een schuur met een rieten kap betrof. Op dat moment sloegen de vlammen uit het pand. Vanwege instortingsgevaar kon de brandweer het vuur niet van binnenuit bestrijden. Met behulp van een loader lukte het de schuur uit elkaar te trekken waarna de brand onder controle gebracht kon worden. De melder, bleek na controle een openstaande boete te hebben die hij niet kon betalen. De man is overgebracht naar het bureau. Er raakte bij de brand niemand gewond. Wel kwam er asbest vrij.

Eindhovenaar verdacht van ladingdiefstal

MOERGESTEL / TILBURG - De politie heeft vanmorgen, met behulp van een behulpzame getuige in het centrum van Moergestel een 30-jarige man uit eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van ladingdiefstal uit een vrachtwagen. De man is op het bureau ingesloten.

De politie kreeg vannacht de melding te gaan naar de Blaakweg omdat vanuit de richting Eindhoven een auto richting Tilburg reed waarvan de inzittende betrokken was bij een ladingdiefstal van een vrachtwagen die geparkeerd stond op de grens bij de A16 in Breda. De politie zag op de A58 een auto rijden die voldeed aan de ontvangen informatie. Bij de afslag Moergestel reed het voertuig het terrein van een tankstation op. De bestuurder vluchtte vervolgens te voet weg een bosperceel in. De politie zette de omgeving af en startte een zoekactie. Dit resulteerde niet direct in een aanhouding. In het achtergebleven voertuig trof de politie de vermoedelijke lading aan. Het voertuig is in beslag genomen. De zoektocht van de agenten leidde naar het centrum van moergestel waar ze een man, die voldeed aan het signalement aantroffen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 21-05-2010 15:04 | © Regio Midden en West Brabant |