Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 mei 2010

97 fietsers krijgen bekeuring voor fietsen in voetgangersgebied in centrum van Enschede

Enschede

Donderdagmiddag 20 mei heeft de politie tussen 14.30 en 17.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden in het centrum van Enschede.

Op het H.J. van Heekplein werden bromfietsen gecontroleerd op de constructiesnelheid, door middel van de rollerbank. Opvallend was dat van de 15 gecontroleerde bromfietsen, geen enkele bromfiets een te hoge constructiesnelheid bleek te hebben.

In het voetgangersgebied in het centrum werden in totaal 97 fietsers bekeurd voor fietsen in het voetgangersgebied. Drie scooterbestuurders kregen een bekeuring voor het rijden binnen het voetgangersgebied.

Verder kregen twee scooterbestuurders een bekeuring voor het rijden zonder helm en kreeg een snorfietser een bekeuring voor het rijden op het trottoir. (2010044982)

Man aangehouden

Den Ham

Vrijdagochtend 21 mei is omstreeks 01.45 uur een 43-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden. Donderdagavond en vrijdagochtend kwamen diverse meldingen binnen dat de man overlast veroorzaakte in Den Ham.

Om 22.00 uur kwam de melding binnen dat een man door de wijk was gelopen en bij verschillende adressen had aangebeld met een vaag verhaal. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, was de man al vertrokken.

Om ongeveer 23.15 uur kwam opnieuw een melding bij de politie binnen, dat de man op de Roggestraat zou staan te schreeuwen. De politie trof de man aan en maakte de man duidelijk dat hij bij een volgende melding zou worden aangehouden. Vervolgens kwam omstreeks 01.00 uur de melding binnen dat de man op de Ganzenmars in Den Ham diverse auto's trachtte staande te houden, door voor de auto's te springen. De politie heeft de man aangehouden in verband met het hinderlijke gedrag. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2010045054)

Motorrijder gewond na aanrijding met ree

Ambt Delden

Een 32-jarige man uit Enter raakte donderdagavond omstreeks 21.00 uur gewond bij een aanrijding met een ree op de Ulkenweg in Ambt Delden.

De man reed op de Ulkenweg in de richting van de Kieftenweg, toen er plotseling een ree vanuit de struiken de weg op kwam lopen. De 32-jarige motorrijder kon niet op tijd uitwijken, waardoor een aanrijding het gevolg was. De motorrijder raakte hierbij gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De ree heeft het ongeval niet overleefd. (2010045041)

340 voertuigen gecheckt tijdens grote controle Vriezenveen
Politie Twente, de Belastingdienst, RDW, AID, Marechaussee en de Rijksverkeersinspectie hebben donderdag 20 mei een grote verkeerscontrole gehouden op de N36 tussen Westerhaar en Vriezenveen. Daarbij zijn 340 voertuigen gecontroleerd. Op de N36 gebeuren met regelmaat ongelukken waarbij vrachtwagens of (bestel)auto's met aanhanger betrokken zijn.

Tussen 09.30 en 16.00 heeft de Belastingdienst 3800 voertuigen gescand op openstaande boetes en belastingachterstand. Vijf personen hadden voor 900 euro aan boetes openstaan. Dat is direct geïnd. 18 personen hadden een belastingachterstand van in totaal 68-duizend euro. 21-duizend euro is direct geïnd. Daarnaast zijn er drie personenauto's in beslaggenomen.

Tijdens de controle zijn er 340 voertuigen (vrachtwagens, bestelauto's, personenauto's al dan niet met aanhangwagen) gecontroleerd. De voertuigen zijn ondermeer gecheckt op de technische staat. Er zijn 34 bekeuringen uitgeschreven voor: . 1 x scherpe uitstekende delen . 3 x gladde banden
. 4 x kapotte reflectie
. 4 x losliggende lading
. 3 x te zwaar beladen
. 2 x meertonige claxon
. 6 x kapotte verlichting
. 4 x verlopen apk
. 2 x losbreekreminrichting . 2 x niet kunnen tonen van rijbewijs . 1 x vals gebruik handelaars kenteken . 1 x keren op de autoweg
. 1 x negeren doorgetrokken streep (2010044976)

Grensoverschrijdende verkeerscontrole

Overdinkel, Glane, Denekamp, Buurse, Enschede

Donderdag 20 mei heeft Politie Twente in samenwerking met het KLPD een grensoverschrijdende verkeerscontrole gehouden nabij diverse grensovergangen in Twente. In totaal zijn tijdens deze controle 64 processen-verbaal opgemaakt.

Er is gecontroleerd op de Hoofdstraat in Overdinkel, de Gronausestraat in Glane, de Nordhornsestraat in Denekamp, de Alsteedseweg in Buurse, de Knalhutteweg in Enschede, bedrijventerrein De Reulver in Enschede en de Gronausestraat in Enschede.

In totaal zijn tijdens de controle 64 bekeuringen opgemaakt, voor o.a.: . Niet dragen van de autogordel: 27x . Snelheid: 15x
. Rijbewijs: 7x
. Kentekenbewijs: 3x
(2010045039)

Man gewond bij aanrijding

Hengelo

Donderdag 20 mei omstreeks 17.30 uur raakte een 64-jarige scooterbestuurder uit Hengelo gewond bij een aanrijding met een 25-jarige fietser uit Hengelo. De 25-jarige fietser kwam vanuit de Emmaweg en wilde de Marskant oversteken. Hierbij zag hij de 64-jarige scooterbestuurder over het hoofd, die op de Marskant reed. Beiden kwamen ten val. De 64-jarige scooterbestuurder werd door ambulancepersoneel ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld. De 25-jarige fietser bleef ongedeerd. (2010044998)

Vrouw gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Donderdag 20 mei omstreeks 11.00 uur raakte een 58-jarige vrouw gewond bij een aanrijding op de Enschedesestraat in Oldenzaal. De vrouw fietste van de Eektstraat de Enschedesestraat op. Op dat moment reed een 33-jarige Oldenzaler op de Enschedesestraat, komende vanuit het centrum van Oldenzaal. Hij kon de 58-jarige fietsster niet meer ontwijken en een lichte aanrijding was het gevolg. De vrouw werd ter plaatse door ambulancepersoneel geholpen en is vervolgens door de politie naar haar woning gebracht. (2010044845)

Vrouw zonder rijbewijs met 1,2 promille achter het stuur

Hengelo

Vrijdagmorgen 21 mei zag een agent op de Kopenhagenstraat in Hengelo omstreeks 04.30 uur een auto slingerend over de weg rijden. De agent hield het voertuig vervolgens staande. Omdat hij vermoedde dat de bestuurster, een 18-jarige vrouw uit Hengelo, onder invloed van alcohol de auto bestuurde, nam hij haar mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse ruim 1,2 promille uit. De vrouw bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010045076)

Man aangehouden voor bedreiging

Enschede

Donderdagavond 20 mei omstreeks 22.00 uur is een 19-jarige Enschedeër aangehouden, nadat hij in een café aan de Oude Markt in Enschede een medewerker had bedreigd.

De Enschedeër had zich die avond vervelend gedragen in het café en bedreigde één van de medewerkers van het café. De politie heeft hem daarom aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2010045034)

Twee aanhoudingen in verband met bezit harddrugs

Enschede

Donderdag 20 mei heeft de politie twee maal op de Brammelerdwarsstraat in Enschede iemand aangehouden in verband met bezit en verhandelen van harddrugs.

Omstreeks 16.30 uur is een 17-jarige jongen uit Enschede aangehouden op de Brammelerdwarsstraat, omdat hij in het bezit was van harddrugs. Hij is in verzekering gesteld en de drugs zijn in beslag genomen.

Omstreeks 20.00 uur is een 20-jarige man uit Enschede aangehouden omdat hij verdacht wordt van het kopen van harddrugs. De politie heeft harddrugs bij hem aangetroffen en deze in beslag genomen. Ook hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld (2010044987 / 2010045017)