Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 21-05-2010

Politie pakt man op voor poging diefstal

DRIMMELEN - De politie heeft vanmorgen in de haven van Drimmelen een 30-jarige inwoner uit Zevenbergen aangehouden. Agenten namen
poolshoogte bij de haven na een ontvangen melding dat een persoon getracht had een buitenboordmotor buit te maken. Agenten stelden een onderzoek in op de Nieuwe jachthaven. Daar troffen ze een gedemonteerde buitenboordmotor aan. Een getuige meldde gezien te hebben dat een man, voorzien van fiets met aanhangwagen bezig was geweest met de motor. Agenten troffen korte tijd later de verdachte hij. Op dat moment stond hij bij een andere boot waarvan het kabelslot geforceerd was. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij in het belang van het onderzoek in verzekering is gesteld.

Agent mishandelt door lastige ex

DONGEN - De politie heeft gisteravond rond 21.30 uur een 41-jarige inwoner uit Dongen aangehouden. Agenten namen poolshoogte in een huis in Dongen waar een lastige ex de woning niet wilde verlaten. Ter plaatse werden ze geïnformeerd door de 29-jarige bewoonster. Tijdens het gesprek verliet haar ex, de 41-jarige, onder invloed van alcohol verkerende man de woning. Buiten wilden de agenten met hem in gesprek. De verdachte nam direct een gevechtshouding aan en maakte slaande bewegingen richting de politiemensen. Op het moment dat een agent hem naar de weg begeleidde, haalde de verdachte uit en sloeg de agent tegen het gezicht. De agent liep daarbij een gezwollen lip op.

Minderjarigen aan de haal met cosmetica

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag bij een supermarkt in het Zuiderhout tweeminderjarige meisjes van 14 jaar, afkomstig uit Oosterhout aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat het tweetal cosmeticaspulletjes in hen kleding stopte en de winkel verliet. Buiten werden ze daarover aangesproken en overgedragen aan de gewaarschuwde agenten. Het thuisfront van de meisjes is door de agenten in kennis gesteld.

Motorrijder gewond bij eenzijdig verkeersongeval

TERHEIJDEN - bij een eenzijdig verkeersongeval op de Lageweg liep een 22-jarige motorrijder uit Wagenberg letsel op in het gezicht. Hij is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Het slachtoffer reed gisteravond tegen 19.30 uur als bestuurder op een motor naast een 21-jarige kennis die ook een motor bestuurde over de Lageweg. Tijdens een manoeuvre raakte hij zijn kennis en kwam ten val waarbij hij het letsel opliep.

Politie deelt 9 bekeuringen uit tijdens 'Brom Effe Normaal' controle

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteren tijdens een 'brom effe normaal' controle in het centrum van Oosterhout in totaal 9 bekeuringen uitgeschreven. Agenten controleerden tussen 14.00 uur en 16.00 uur in totaal 27 bromfietsen. In 9 gevallen bleek er iets aan de hand te zijn. Zo werden er bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de maximale snelheid, het niet hebben van een rijbewijs en het niet verlenen van voorrang.

Politie bedankt behulpzame burgers met een bloemetje

DORST - De wijkagent van Dorst heeft gisteren een bloemetje overhandigd aan twee inwoners uit Dorst, een 47-jarige vader en zijn dochter. De wijkagent bedankte het tweetal voor hun inzet en doortastend optreden op 16 mei jl. Zij voorkwamen een inbraak in een garage aan de Dennenlaan door tijdig te melden en één van de verdachten, een 14-jarige jongen uit Breda in de kraag te vatten. Een tweede verdachte lukte het op dat moment te ontkomen. Gedurende het onderzoek is ook hij, een even oude jongen uit Breda, aangehouden. De politie spreekt haar waardering uit voor hun inzet en het adequate handelen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 21-05-2010 15:17 | © Regio Midden en West Brabant |